Princesės Dianos (Diana) netenkino nei santuoka su Čarlzu (Charles), nei intymus gyvenimas su juo. Tai iš pačios princesės lūpų naktį į antradienį per televiziją galėjo išgirsti amerikiečiai.

JAV TV stotis NBC paskelbė privačias 1997-aisiais per autoavariją netoli Paryžiaus žuvusios Dianos vaizdajuostes, įrašytas 1992 ir 1993 metais.

Iš princesės pasakojimo aiškėja, kad ji po sūnų Viljamo (William) ir Hario (Harry) gimimo greičiausiai nebemiegojo su savo sutuoktiniu. Jų seksualiniai santykiai nutrūko dar prieš tikrąsias skyrybas ir visada buvo "labai reti", pasakojo Diana. "Jam nebuvo jokio poreikio. Tai vykdavo maždaug kartą kas tris savaites", - įrašuose girdėti princesės balsas. Vaizdajuostes ji privačiam naudojimui įrašė su savo kalbos konsultantu Piteriu Setelenu (Peter Settelen).

"Prieš susituokdami mes buvome susitikę tik 13 kartų", - prisipažino princesė, kuri Didžiosios Britanijos sosto įpėdinį įsimylėjo būdama devyniolikos. Pirmasis jų bučinys buvęs labai keistas. Apskritai Diana įrašuose kalba apie savo vaikystę, intymius santykius su Čarlzu, analizuoja ją užklupusią bulimiją ir aprašo neišgirstus pagalbos prašymus dėl nelaimingos santuokos. Kai ji nebeištvėrė atsinaujinusių Čarlzo santykių su ilgamete meiluže Kamila Parker Boulz (Camilla Parker Bowles), verkdama nubėgo pas karalienę Elžbietą (Elisabeth). "Aš sakiau: ką man daryti? Karalienė atsakė: neįsivaizduoju. Čarlzas yra beviltiškas".

Po britų biografo Endriu Mortono (Andrew Morton) knygos "Diana, jos tikroji istorija" šios vaizdajuostės neatskleidžia ko nors visiškai naujo. BBC rūmų apžvalgininkas Piteris Hantas (Peter Hunt) taip pat sakė, kad įrašuose nėra "susidomėjimą galinčios sukelti naujos informacijos".

Šie įrašai padaryti 1992-1993 metais Londono Kensingtono rūmuose netrukus po to, kai po 11 metų Dianos ir Čarlzo santuoka iširo. Buvo įrašyta apie 20 vaizdo kasečių. Įrašus Dianos kalbos konsultantas P. Setelenas padarė mėgėjiška kamera. Dabar dalį įrašų jis pardavė amerikiečių televizijai.

ELTA