Jau ne kartą rašėme apie juodojo šokolado naudą, tačiau mokslininkai kasdien atranda vis naujų naudingų žmogaus organizmui jo savybių. JAV mokslininkai įrodė, kad juodasis šokoladas gerina kraujagyslių funkcijas. 6 savaites trukusiame tyrime dalyvavo 45 žmonės (3 grupės). Vieni iš jų gaudavo po 227 gramus kakavos be cukraus, kiti – kakavos su cukrumi, treti – placebo (tariamas vaistas, nedarantis poveikio organizmui).

Eksperimento metu pastebėta, kad vartojančių kakavą be cukraus dalyvių rankos arterijos išsiplėtimas ir atsipalaidavimas padidėjo 2,4%; vartojusių kakavą su cukrumi – 2,5%, o gavusių placebą  rodiklis suprastėjo 0,8%. Mokslininkų teigimu, juodajame šokolade yra flavanolių (antioksidantų). Jie gerina smegenų aprūpinimą krauju.

Vis dėlto, daugelis mokslininkų dar abejoja šokolado nauda: kad šokoladas iš tiesų būtų naudingas sveikatai, jo reikėtų suvalgyti tik po 100 gramų kasdien. Tai būtų maždaug 500 kalorijų ir 30% riebalų. Tačiau tyrėjai nenori pasakyti, kad juodasis šokoladas būtinai turi tapti kasdienio žmogaus raciono dalimi, tik atkreipia dėmesį į vieną iš teigiamų jo savybių kraujotakai.

Šaltinis: Kleo.ru