Nepriklausomas savaitraštis "European Voice" paskelbė Lietuvos deleguotą Europos Komisijos (EK) narę Dalią Grybauskaitę 2005 Metų komisare.

Pasak "European Voice", šiam titului D. Grybauskaitė buvo nominuota už "neišsenkančias pastangas reformuoti ES biudžetą, siekiant kuo didesnę jo išlaidų dalį skirti tyrimams, plėtrai ir kitoms ES veikloms, galinčioms paspartinti ES konkurencingumą".

"Nesu įvairių rinkimų ir konkursų entuziastė ir dirbau ne dėl apdovanojimų, tačiau būti išskirtai iš 25 komisarų, tarp kurių yra ir labai patyrusių, jau ne pirmą kadenciją dirbančių kolegų - malonus profesinės veiklos pripažinimas", - sakė D. Grybauskaitė po antradienio vakare įvykusio apdovanojimo ceremonijos.

Jos teigimu, šis apdovanojimas galėtų būti signalas tiems, kas vis dar bando skirstyti šalis nares ir jų atstovus į senbuvius ir naujokus. "Man suteiktas Metų komisaro vardas - tam tikras patvirtinimas, kad vadinamųjų naujųjų šalių atstovai geba ne tik ne blogiau, bet labai dažnai - geriau, sparčiau, aktyviau ir kūrybingiau dirbti kasdienius darbus ir spręsti neretai iškylančias kritines situacijas", - sakė D. Grybauskaitė.

Metų komisaro titului be D. Grybauskaitės buvo nominuoti dar keturi EK nariai - Plėtros komisaras suomis Olli Rehn, už vystomąjį bendradarbiavimą ir humanitarinę pagalbą atsakingas komisaras belgas Louis Michel, Vidaus rinkos ir paslaugų komisaras airis Charlie McCreevy ir EK vicepirmininkas Pramonės ir įmonių komisaras vokietis Gunter Verheugen.

ELTA