Moksleivių dainų šventės "Mes - laisvės vaikai" liepos 4-6 dienomis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnai griežtai kontroliuos, kaip organizuojamas vaikų maitinimas.

     Vilniuje šventės dienomis apsigyvens apie 20 tūkst. vaikų. Daugelis jų bus maitinami bendrojo lavinimo mokyklų valgyklose. Iš viso numatyta per 60 maitinimo vietų.

     VMVT pareigūnai didelį dėmesį skirs sanitarijos ir higienos reikalavimų laikymuisi, žaliavų, iš kurių ruošiami patiekalai, kokybei, bus tikrinami produktų įsigijimo dokumentai.

     VMVT organizavo pasitarimą su įmonių, kurios maitins moksleivių dainų šventės dalyvius, atsakingais darbuotojais. Dar kartą akcentuoti vaikų maitinimo ypatumai renginių metu, rekomenduoti maisto produktai ir patiekalai, kad būtų išvengta susirgimų dėl maisto.

     "Taip pat labai svarbu, kad tėvai, išleisdami vaikus į šventę, neįdėtų į kelionę greitai gendančių maisto produktų, kurie gali tapti vaikų susirgimo priežastimi", - perspėjo Vilniaus VMVT Rinkos priežiūros skyriaus vedėjas Remigijus Pumputis.

ELTA