Šių metų rugsėjo 19 d. Čikagoje, Lojolos (Loyola) universiteto klinikoje, gimusi viena iš dvynukių - Rumaisa Rahman (Rumaisa Rahman) - buvo, pasak gydytojų, mažiausia pasaulio naujagimė.

Gimimo momentu Rumaisa svėrė tik 243,8 gramo - t. y. ji buvo lengvesnė už vaisvandenio skardinę. "Mergaitė buvo 37 gramais lengvesnė už ankstesnį rekordininką, išvydusį pasaulio šviesą toje pačioje klinikoje 1989 metais", - pareiškė klinikos atstovė Sandra Martines (Sandra Martinez).

Rumaisa ir jos sesuo Hiba (Hiba) gimė 14 savaičių prieš terminą. Gydytojai turėjo atlikti Cezario pjūvį. Mergaičių tėvai yra emigrantai iš Indijos.

Dvynės pirmą kartą buvo parodytos viešai antradienį per spaudos konferenciją klinikoje.

Hiba gimimo momentu svėrė 567 gramus. Pasak gydytojų, Rumaisos svoris įsčiose buvo nustojęs augti todėl, kad mergaičių 23 metų amžiaus motinos kraujospūdis pernelyg aukštas.

Nors iš pradžių buvo būgštaujama dėl naujagimių sveikatos, jos liko gyvos ir dabar jaučiasi labai gerai. Šiuo metu Rumaisa sveria 1,19 kilogramo ir turėtų palikti ligoninę sausio pradžioje. Hiba, sverianti 2,25 kilogramo, išvyks namo dar prieš Kalėdas.

ELTA