Vienoje atokioje Meksikos vietovėje gyvenanti moteris virtuviniu peiliu atliko sau Cezario pjūvį, ir pasaulį išvydo sveikas berniukas! Tai pirmas žinomas toks atvejis, kai gimdyvė (40 m.) pati pasidaro cezario pjūvio operaciją ir po jos lieka gyvi abu – ir motina, ir mažylis.

Moteris gyveno gana atokioje vietoje, kurioje nėra nei elektros, nei vandentiekio, o iki artimiausios ligoninės reikėtų važiuoti apie 8 valandas.

Gimdyvė ryžosi pati atlikti operaciją, kai suprato, jog natūraliu būdu pagimdyti nebepavyks. Anksčiau moteris jau yra praradusi vieną kūdikį gimdydama. Gimdyvė išgėrė 3 stiklelius stiprios užpiltinės, ir pasiėmusi virtuvinį peilį, prasipjovė pilvą trijose vietose. Ištrauktas naujagimis iškart pradėjo kvėpuoti ir garsiai pravirko. Netrukus motina neteko jėgų, tačiau dar spėjo paprašyti, kad vienas iš vyresnių vaikų pakviestų vietinę med. seserį. Ši užsiuvo pjūvius paprasčiausia adata, ir išsiuntė gimdyvę su naujagimiu į artimiausią ligoninę.

Pasak ligoninės gydytojo, motinystės instinktas neretai pastūmėja moteris atlikti pačius ryžtingiausius ir netikėčiausius poelgius. Žinoma, jei moteris būtų atvykusi į ligoninę anksčiau, galbūt būtų buvę įmanoma apsieiti be operacijos.

Šaltinis: MIGnews.com