Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės antrosios pamainos (PAG-2) kariai aplankė Čagčarano našlaičių namus ir perdavė Lietuvos žmonių surinktą labdarą - žieminius vaikiškus drabužius, batus, sąsiuvinius, vitaminus, ir kt. Čagčarano našlaičių namuose auga daugiau nei 300 įvairaus amžiaus berniukų ir mergaičių.

Iš PAG-2 stovyklos į Čagčarano miestą kariai, vadovaujami pulkininko Gintaro Ažubalio, pajudėjo nedidele automobilių kolona. Vos įvažiavus į našlaičių namų kiemą, karių sunkvežimį, pasiruošę padėti jį iškrauti, apstojo būriai berniukų ir jaunuolių. Tik mergaitės liko santūriai stovėti šiek tiek atokiau. Greitai buvo sudaryta "gyvoji grandinė" ir Lietuvos žmonių dovanoti drabužėliai, batai, sąsiuviniai, sojų pienas, aliejus, vaikams labai reikalingi vitaminai bei daug kitų gėrybių per linksmai klegančių našlaičių rankas nukeliavo į šių namų sandėlį.

Lietuvos karių labdaros koloną greitai pastebėjo ir šalia našlaičių namų gyvenantys vietos gyventojai. Kaip sakė labdaros išdalinimą organizavęs PAG-2 štabo Civilių ir kariškių bendradarbiavimo skyriaus viršininkas majoras Aleksiejus Gaiževskis, dalinant Lietuvos žmonių surinktas dovanas, prie jo priėjo vyresnio amžiaus vietos gyventojas ir susijaudinęs paprašė vertėjo išversti, jog jis labai džiaugiasi matydamas tokią kilnią Lietuvos karių veiklą. Jis paaiškino, kad dabar, kai musulmonų pasaulyje yra švenčiamas Hadžas, viena iš didžiausių religinių švenčių, turtingesni vietos musulmonai turėtų aukoti vargšams, neįgaliesiems ir našlaičiams, bet didžiausios paramos ir pagalbos Čagčarano našlaičiai sulaukė iš tolimosios Lietuvos.

Šaltinis: KAM Viešųjų ryšių departamentas