Britas Klaivas Blendenas (Clive Blunden) labai trokšta vesti savo buvusią anytą po Europos žmogaus teisių teismo palankaus sprendimo tokių sąjungų atžvilgiu.

 50 metų K. Blandenas iš Voringtono per interviu BBC antradienį teigė, kad būtų tiesiog "fantastiška" vesti 62 metų savo buvusios žmonos mamą Brendą (Brenda).

Europos žmogaus teisių teismas anksčiau šį mėnesį nutarė, kad draudimas tuoktis su buvusių antrų pusių giminėmis yra žmogaus teisių pažeidimas.

Didžiosios Britanijos konstitucinių reikalų departamentas sprendžia Strasbūro sprendimo įtaką Didžiosios Britanijos įstatymams.

Klaivas ir Brenda teigė, kad jiems šiuo klausimu dar reikės pasitarti su teisininkais, tačiau pora teigė, kad po 17 metų buvimo kartu, per kuriuos jau 15 metų kaip jie susižadėję, pora nekantrauja susituokti.

Jie pradėjo susitikinėti praėjus ketveriems metams po K. Blandeno skyrybų su žmona. Brenda yra savo sužadėtinio buvusios žmonos mama ir dviejų jų dukterų močiutė.

Pasakodamas, kaip pora suartėjo, K. Blandenas teigė: "Aš ateidavo pas ją į namus aplankyti dukterų. Mes pradėjome šnekėtis, eidavome į miestą pietauti ir elgtis, kaip eilinė pora". Jis pripažino, kad šeimai iš pradžių tai buvo didelis šokas, tačiau per 17 metų visi prie to priprato.

ELTA