Nuo ketvirtadienio kassavaitinė rašytojos Helen Filding (Helen Fielding) skiltis "Bridžitos Džons dienoraštis" sugrįžo į britų laikraščio "The Independent "puslapius.

Autorė įsipareigojo papasakoti, kur per tą laiką buvo skaitytojų mylima Bridžita ir kas su ja nutiko nuo 1997 metų, kai skiltis buvo laikinai pristabdyta, kad autorė galėtų parengti spaudai savo pirmąją "Dienoraščio" knygą, o vėliau ir antrąją, rašo "The Independent".

1995 metais laikraščio redaktorius Čarlzas Lidbiteris (Charles Leadbeater) ilgai negalėjo sugalvoti, kuo laikraštis galėtų sudominti jaunų moterų auditoriją. Pagaliau jis apibrėžė, kad laikraščiui būtina draugiška, išdykusi, intymi ir intriguojanti skiltis, kurioje lakonišku stiliumi būtų perpasakojama visa tai, ką jaunos moterys spėja aptarti per pirmąsias penkias minutes darbo vietoje.

Šią problemą išsprendė tuometinė "The Independent" sekmadieninio priedo žurnalistė Helen Filding, ir 1995 metų spalį nervinga, netekėjusi, pilnėti linkusi Londono gyventoja Bridžita Džons (Bridget Jones) pirmą kartą savo dienoraštyje pranešė laikraščio skaitytojams apie išgertas "Šardonė" taures, surūkytų cigarečių kiekį, kalorijas ir kitas kasdienes savo problemas.

Atnaujintoje skiltyje H. Filding žada atsakyti į susikaupusius neatidėliotinus skaitytojų klausimus: ar ištekėjo Bridžita, ar jau turi vaiką, ar dar tebemyli aktorių Džudą Lou (Jude Law) ir daugelį kitų.

ELTA