Šiuolaikinės civilizacijos progresas dar neužtikrina laimingos vaikystės. Pasak britų psichologų, daugumai tėvų tiesiog pritrūksta laiko savo atžaloms, ir auganti karta jaučiasi nuskriausta. Maždaug 2/3 apklausoje dalyvavusių tėvų pripažįsta, kad skiria per mažai dėmesio savo vaikams, tačiau nepaisydami šios tiesos, apie 50% jų vis tiek iškelia savo darbą į pirmąją vietą. Pusė suaugusiųjų pritaria minčiai, kad abiejų dirbančių tėvų šeimoje augančiam vaikui trūksta dėmesio ir švelnumo. Tad ar verta stebėtis, kad nelaimingi vaikai ieško nusiraminimo prie TV ar kompiuterio ekranų?

Vienas apklaustų paauglių samprotauja: „Kai tėvai nuo ankstaus ryto iki vėlumos barasi arba dirba, jiems nėra kada kreipti dėmesį į mane. Jautiesi vienišas ir pamirštas. Belieka video žaidimai ir telikas“.

UNICEF globojamoje apklausoje dalyvavo daugiau nei 1000 respondentų iš Jungtinės Karalystės. Išvada – britų vaikai jaučiasi nelaimingiausi visame Vakarų pasaulyje. Pagrindinė priežastis – pernelyg didelis tėvų užimtumas. Vidutiniškai britai dirba 43,5 val. per savaitę, kai tuo tarpu vokiečiai per savaitę darbe praleidžia 39,5 val.

Bet tai dar ne viskas. Blogiausia, kad 2/3 britų pasisako už tai, kad iškilus problemai, neverta stengtis mėginti išsaugoti šeimą dėl vaikų.


Šaltinis: Kleo.ru