Jei artimiausiu metu žadate keisti gyvenimo būdą, ir nusprendėte bėgioti rytais, atsisakyti saldumynų bei alkoholio, iš pradžių susipažinkite su specialistų rekomendacijomis ir tik tuomet spręskite, ar jums reikia viso šito? Remdamiesi tyrimų duomenimis, JAV sporto medicinos koledžo specialistai suabejojo kai kuriais sveikos mitybos teiginiais.

Pavyzdžiui, teiginys, jog nuo angliavandenių tunkama – nekorektiškas. Angliavandeniai „pritraukia“ vandenį, todėl jei angliavandenių kiekis jūsų racione sumažės, iš tiesų neteksite dalies svorio, bet kartu su kilogramais ištirps ir organizmo energija. 

Nebūtina vartoti vitaminus kiekvieną dieną. Specialių vitaminų prireikia tam tikrais atvejais – nėštumo metu, žmonėms, turintiems virškinimo sutrikimų (kai vitaminai neįsisavinami iš maisto). Visais kitais atvejais žmogui pakanka valgyti vaisių, daržovių, grūdų, neriebių pieno produktų ir baltymų turinčius produktus.

Saikingai vartojami vynas ir alus ne tik nekenkia, bet ir yra naudingi organizmui. Šiuose gėrimuose yra amino rūgščių ir kitų naudingų medžiagų. Svarbiausia – nepiktnaudžiauti šiais gėrimais. Žinoma, labai svarbi ir gėrimų kokybė.

Na, o bėgiojimas rytais kartais yra tikra katastrofa. Pirmiausiai reikėtų pasitarti su gydytoju, kuris nuodugniai patikrintų jūsų sveikatą. Fizinį krūvį reikia teisingai paskirstyti, antraip galit prisibėgioti iki infarkto...

Idealiausia būtų gauti specialisto sudarytą individualią programą, kurioje būtų atsižvelgta į gausybę faktorių: ne tik sveikatos būklę, bet ir žmogaus įpročius, dienotvarkę. Pasak ekspertų, kai sveikos gyvensenos imamasi „raštingai“, tai ir sveikatingumo procesas vyksta teisingai, ir efekto pasiekiama greičiau.

Šaltinis: Kleo.ru