"Šiandien išaušo dar viena diena. Ar tokia, kokios norėjai tu?", - klausiama neseniai Italijoje išleistoje knygoje "Geriausi norai", kurioje savo svajones išsakė žmonės iš daugiau nei 100 šalių.

Benefance Katunda iš Ugandos norėtų būti popieže, 33 metų gydytoja iš Brazilijos Lela Oliveira nori taikos savo pačios namuose, Julie Milou iš Prancūzijos svajoja, kad Paryžiuje nebūtų balandžių, Liberijoje linkima, jog prezidente taptų moteris, o Anna Ruberg iš Kopenhagos tenori gerai išsimiegoti.

Knygoje "Geriausi norai" nėra nė vienos svajonės iš Lietuvos, tačiau sveikatinimo projektas "Nedelsk", šiais metais aplankęs 80 miestelių Lietuvoje moterų, surinko beveik 1000 moterų svajones. Dauguma jų - sveikatos palinkėjimai savo artimiesiems.

Tris dienas "Nedelsk" akcija vyko "Utenos trikotažo" parduotuvėse. Moterys galėjo gauti informacijos, kur galima atlikti mamografijos tyrimus, kokie yra krūties vėžio požymiai, rizikos faktoriai. Taip pat beveik 300 moterų ant specialių "Post it" lipnių lapelių su rožiniu kaspinėliu, simbolizuojančiu onkologinį budrumą, surašė, ko palinkėtų sau, savo vaikams ar visam pasauliui.

Pasauliui moterys linkėjo daugiau išminties, gerumo, dvasingumo, ramybės, mažiau karų, ligų, negandų, visiems žmonėms sveikatos ir svajonių, vaikams - užaugti sąžiningiems, sveikiems, gyvenimo džiaugsmu spindinčiomis akimis, o sau pačioms - būti reikalingoms, patirti meilę, suteikti aplinkiniams laimės, gero oro ir puikių atostogų.


Šaltinis: Sveikatinimo projektas "Nedelsk"