Baigėsi Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos ir Lietuvos televizijos pramoginės laidos ,,Tele bim-bam" nuo vasaros pradžios vykęs projektas ,,DRAUGIŠKIAUSIAS VASAROS VAIKAS".

Šiuo renginiu buvo siekiama skatinti vaikų nuoširdumą, pagarbą, dėmesį vieno kitam, norą ištiesti pagalbos ranką ar būti šalia sunkioje situacijoje, duoti progą vaikams pagalvoti apie savo asmeniškus santykius su draugais ir tėvais.
Miestų ir rajonų mokyklose, ikimokyklinėse įstaigose buvo renkamas draugiškiausias vasaros vaikas - tas, kuris vasaros atostogų metu atėjo į pagalbą draugui, suaugusiam žmogui, padėjo nelaimėje ar padarė malonią staigmeną.

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga ir Lietuvos televizijos laida "Tele bim-bam" gavo apie du šimtus laiškų, dažnai iliustruotų, pasakojusių apie savo ar draugų kilnius poelgius. Rašinius siuntė mokyklos, darželių auklėtojai, draugai arba patys vaikai.

Vertinimo komisija atrinko nominacijos ,,Draugiškiausias vasaros vaikas" po du nugalėtojus keturiose amžiaus grupėse: ,,Draugiškiausias darželinukas", ,,Draugiškiausias pradinukas", ,,Draugiškiausias mokinukas" ir ,,Draugiškiausias mokinys".

Baigiamoji "Draugiškiausio vasaros vaiko" šventė surengta Lietuvos televizijos laidoje ,,Tele bim-bam". Į laidą suvažiavo per šimtą vaikų, jų draugų, palydovų - tėvų ir mokytojų iš Šilutės, Akmenės, Šiaulių krašto, kitų miestų ir rajonų. Nugalėtojams buvo įteikti vertingi prizai ir kiti apdovanojimai.

Sveikindama į laidą susirinkusius konkurso nugalėtojus,jų draugus bei tėvelius, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Gražina Imbrasienė sakė, jog vasara yra nuostabus laikas, dosniai maloninantis visus vaikus - didelius ir mažus, stiprius ir silpnesnius, pastariesiems teikianti galimybę jaukiau pasijusti tarp draugų ir patiems tapti stipresniais. Kontrolierė padėkojo vaikams už aktyvų dalyvavimą projekte "Draugiškiausias vasaros vaikas" ir šio renginio rėmėjams - bendrovėms BONUM PUBLIKUM, VOIRA, CENTRUM HOTELS, FORUM PALACE, parduotuvių tinklui "Žaislų planeta", savaitraščiui "Alio, reklama".

Vertingiausią prizą - kompiuterį - konkurso nugalėtojui Pasvalio rajono Vaškų vidurinės mokyklos šeštokui Aidui Kulitavičiui įteikė gyvybės draudimo bendrovės BONUM PUBLIKUM komercijos direktorė Jūratė Žalienė. Vertingi prizai įteikti ir kitiems nugalėtojams: šiauliečiams Erikai Dausynaitei ir Dariui Baškiui, Klaudijai Zukaitei iš Kovarsko, Gvidui Bakaičiui iš Akmenės rajono Ventos vidurinės mokyklos, Ramintai Užkuraitytei ir Vyteniui Šalvinskui iš Pakruojo rajono Rozalimo vidurinės mokyklos, Rimvydui Merkeliui iš Pagėgių savivaldybės Šilgalių pagrindinės mokyklos.

Po TV laidos kontrolierė Gražia Imbrasienė konkurso nugalėtojus ir jų palydovus priėmė Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigoje. Svečiai buvo supažindinti su įstaigos darbu, pavaišinti saldumynais. Teikdama konkurso nugalėtojams Padėkos raštus, kontrolierė Gražina Imbrasienė palinkėjo vaikams sėkmės, savo gerumu dar daugiau, nešti džiaugsmą ir laimę kitiems.


Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
BNS Kurjerio sistema