Prieš savaitę Panevėžyje apdegusių dvynukių būklė išlieka sunki. Apie 33 proc. kūno nudegusių mergaičių gyvybė palaikoma aparatais.

"Pusės metų pacientėms nuolat atliekama dirbtinė plaučių ventiliacija, tebėra leidžiami stiprūs nuskausminamieji vaistai, todėl apie jų sąmonės būklę medikams sunku spręsti", - Eltai sakė Vilniaus miesto respublikinės vaikų ligoninės pirmojo anesteziologijos, reanimacijos ir detoksikacijos skyriaus vedėjas Valius Karmanovas.

Pasak gydytojo, praėjusią savaitę mergaitėms buvo atliktos pirmosios odos persodinimo operacijos. Kaip prognozuota, jas tenka gydyti ir nuo kilusios komplikacijos - plaučių uždegimo.

"Iš karto po nelaimės negalėjome tiksliai pasakyti net apdeginimo ploto. Iš pradžių manyta, kad mergaitėms nudegė 20 proc. kūno, bet paskui pasitvirtino, kad ugnis stipriai pažeidė kvėpavimo takus", - sakė V. Karmanovas, pabrėžęs, kad visos apdeginimo pasekmės paprastai "išlenda" praėjus 7-9 paroms po nelaimės.

Skyriaus vedėjas prognozavo, kad nuo ugnies nukentėjusios dvynukės reanimacijoje praleis mažiausiai mėnesį.

Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, nelaimė Margirio gatvės 9-ajame name įvyko vasario 7 dieną prieš pietus. Su mažylėmis be suaugusiųjų priežiūros paliktas 3 metukų ir 11 mėnesių broliukas žaisdamas padegė vežimėlį. Plykstelėjus ugnis sužalojo mergaičių galvas, rankas, krūtinę.

Prieš nelaimę penki mažamečiai vaikai namuose buvo palikti vieni. Jų tėvas tuo metu buvo išėjęs į parduotuvę nupirkti maisto.

ELTA