Prieš tris savaites Panevėžyje apdegusių dvynukių būklė pagerėjo, tačiau jų gyvybinės funkcijos vis dar palaikomos aparatais.

Pirmadienį pasiteiravus, ar nebėra grėsmės mergaičių gyvybei, Vilniaus universiteto vaikų ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Olga Zimanaitė teigė: "Galima sakyti, taip", tačiau pridūrė, kad per 30 proc. kūno nudegusioms mergaitėms gali kilti komplikacijų.

"Vienos mažylės būklė geresnė, nes mažiau apdegęs veidas, kitos - sunkesnė. Ir vienai, ir kitai jau atliktos 6 dirbtinės odos persodinimo operacijos", - Eltai sakė gydytoja.

Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, nelaimė Margirio gatvės 9-ajame name įvyko vasario 7 dieną prieš pietus. Su mažylėmis be suaugusiųjų priežiūros paliktas 3 metukų ir 11 mėnesių broliukas žaisdamas padegė vežimėlį. Plykstelėjusi ugnis sužalojo mergaičių galvas, rankas, krūtinę.

Iš karto po nelaimės buvo manyta, kad pusės metukų mergaitėms nudegė 20 proc. kūno, bet vėliau paaiškėjo, kad ugnis pažeidė ir kvėpavimo takus. Antrąją savaitę pasitvirtino medikų prognozės apie galimas komplikacijas - pusės metukų mažylėms prasidėjo plaučių uždegimas.

Beveik tris savaites jų būklė buvo kritiška.

ELTA