Septynerių metų mergaitė padavė į teismą vaikams skirto vaisto "Motrin" gamintoją dėl to, kad kompanija nenurodė, jog be recepto parduodamas skausmą malšinantis vaistas gali sukelti alerginę reakciją, dėl kurios mergaitė apako.

Los Andželo aukštesniajam teismui pateiktame ieškinyje tvirtinama, kad Sabrina Brirton Džonson (Sabrina Brierton Johnson) patyrė "Stevens-Johnson" sindromą, tai yra galimai mirtiną odos ir gleivinės išbėrimą, dėl kurio ji apako.

"Kaip "Motrin" vaikams gamintojai mes esame labai susirūpinę viskuo, kas yra susiję su mūsų gaminiais, ir nagrinėjame situaciją", - pareiškė "Johnson & Johnson" dukterinės bendrovės, "Motrin" gamintojos, "McNeil Consumer & Specialty Pharmaceuticals" atstovė Boni Džeikobs (Bonnie Jacobs).

Kompanija nekomentavo bylos, tik pasakė žinanti apie mergaitės situaciją.

Vašingtono valstijos universiteto vaistų terapijos profesorius asistentas dr. Stivenas Seteris (Stephen Setter) pareiškė, kad "Stevens-Johnson" sindromas ir panaši liga - toksinė epidermio nekrolizė yra labai reta. Per metus Europoje ir Jungtinėse Valstijose šiomis ligomis suserga du ar trys žmonės iš milijono.

"Motrin", vaisto "Advil" bei daugelio kitų medikamentų sudėtyje yra plačiai naudojamo skausmą malšinančio ibuprofeno.

"Stevens-Johnson" sindromo požymiai yra išbėrimas, pūslės ir raudonos dėmės ant odos, pastovus karščiavimas, ištinusios akys ir į gripą panašūs simptomai.

"Aš norėčiau įspėti visus tėvus, kad mes vykdėme visus su vaisto vartojimu susijusius nurodymus. Pasekmė yra ta, kad mano vaikas kankinosi 16 mėnesių", - teigė mergaitės motina Džoana Brirton Džonson (Joan Brierton Johnson) per spaudos konferenciją.

Mergaitė ne tik apako ir patyrė kelias akių operacijas, dabar ji yra ypač jautri saulės šviesai ir eidama į lauką turi užsidengti, teigė motina.

Be to, ieškinyje reikalaujama, kad "Motrin" vaikams būtų išimtas iš rinkos, kol jo vartojimo instrukcijoje nebus detaliai nurodyta "Stevens-Johnson" sindromo rizika ir aprašyti jo simptomai.

ELTA