Andrius Mamontovas koncertuos Milane, muzikos festivalyje "East Is West". Penkias dienas truksiančiame renginyje, kurį remia Milano miesto savivaldybė, dalyvaus atranką praėjusios italų grupės ir svečiai iš Lietuvos, Italijos, Lenkijos, Slovėnijos, Kroatijos.

     Andrius Mamontovas su savo grupe koncertuos liepos 10-tą, paskutinę festivalio dieną, paskutinis iš užsienio atlikėjų ir atliks maždaug valandos trukmės programą. Po šio pasirodymo dar bus likęs italų reggae-ska grupės "Spasulati Band" koncertas.

     "Italijos publika yra puiki, ji labai geranoriška ir atvira kitų tautų kultūrai ir kalbai", sakė Andrius Mamontovas, beveik kiekvienais metais apsilankantis Italijoje su teatro spektakliu "Hamletas", kuriame atlieka pagrindinį vaidmenį. Šis spektaklis ne kartą buvo demonstruotas ir garsiąjame Milano teatre "Teatro Piccolo".

     Po "Hamleto" spektaklių Milane buvo įsteigtas Andriaus Mamontovo fanų klubas, kurio nariai pažiūrėti šio atlikėjo koncertų yra atvykę ir į Lietuvą. "Milane buvo labai smagu vaidinti, todėl laukiu galimybės pagroti šiame mieste", sakė Andrius Mamontovas. Festivalio "East Is West" programoje daugiausia skambės lietuviškos Andriaus Mamontovo dainos ir keli kūriniai anglų kalba.

     Ruošiantis koncertui Milane šį šeštadienį, liepos 1 dieną, įvyks Andriaus Mamontovo koncertas Vilniuje "Brodvėjaus" klube. Daugiau informacijos apie festivalį "East Is West" galima rasti oficialioje svetainėje www.eastiswest.org.

     Praėjusiais metais Andrius Mamontovas buvo pakviestas į prestižinį Europos Sąjungos festivalį Vokietijoje, skirtą naujų narių įstojimui į sąjungą. Berlyne prie Brandenburgo vartų surengtas festivalis buvo didžiausias Europos Sąjungos plėtros progai skirtas renginys Vokietijoje, kuriame iš viso apsilankė per 30 000 žiūrovų. Andriaus Mamontovo pasirodymas vainikavo šio festivalio Berlyne programą.

     Šiuo metu Andrius Mamontovas, baigęs prodiusuoti rudenį pasirodysiantį debiutinį Jurgos Šeduikytės albumą "Aukso pieva", jau pradėjo ir savo naujo albumo įrašus. Ankstesnis studijinis Andriaus Mamontovo albumas "Beribiam danguje" buvo išleistas 2003 metų gegužės mėnesį ir tapo auksiniu albumu bei geriausiu albumu "Bravo" apdovanojimuose.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai