Jungtinių Valstijų pirkėjai raginami boikotuoti kai kuriuos garsiausius prekybos tinklus, kurie sveikinimuose nemini Kalėdų, remdamasi naujienų tarnyba BBC praneša ELTA.
Kalifornijoje įsikūręs Šventų Kalėdų gelbėjimo komitetas nori, kad neitų į "Macy's" ir kitų tinklų parduotuves, nes jose vengiama bet kokių užuominų apie Jėzų Kristų. Šios parduotuvės sveikinimams renkasi su tikėjimu nesusijusias frazes, pavyzdžiui, "Linksmų švenčių!".

Anot "Macy's", tokie sveikinimai labiau atspindi Jungtinių Valstijų kultūrinę įvairovę.

"Federated Department Stores", kuriai priklauso "Macy's", tvirtina nesilaikanti griežtos politikos dėl užuominų apie Kalėdas, tačiau pridūrė, jog tokie sveikinimai kaip "Linksmų švenčių!" atsižvelgia į visas kultūras. "Dabar kitokio požiūrio švenčių sezoną laikosi tik nedaugelis nacionalinių mažmenininkių ar įmonių", - aiškino "Federated Department Stores".

Kalėdas vengia minėti ir didžiausia Jungtinių Valstijų mažmenininkė "Wal-Mart". Ji teigia dėl to nesulaukusi jokių skundų. "Wal-Mart" priduria turinti atsižvelgti į tai, jog šiuo metų laiku 138 mln. amerikiečių, kas savaitę apsilankančių bendrovės parduotuvėse, švenčia įvairiausias šventes, tarp jų Chanuką. "Wal-Mart" požiūriu, "Linksmų švenčių!" yra malonus ir visiems atvejams tinkantis sveikinimas.

ELTA