Daugelis žmonių mano, kad įvairūs alkoholiniai gėrimai turi skirtingą poveikį: pavyzdžiui, degtinė pralinksmina, vynas nuteikia romantikai ir t.t. Tačiau ekspertai teigia, jog visa tai tik  prietarai. Alkoholis ir yra tik alkoholis, o kokios nuotaikos tapsite jo išgėręs, priklauso tik nuo jūsų.
Visų alkoholinių gėrimų poveikis vienodas. Skirtumų atsiranda priklausomai nuo laiko, per kurį jie suvartojami ir kiekio.

Alkoholio molekulinė struktūra yra paprasta, todėl jis greit patenka į kraują.

Labai daug kas priklauso nuo to, kokios nuotaikos žmogus pradėjo ragauti gėrimų bei socialinio konteksto. Alkoholis pašalina visus kompleksus, nes „atjungia“ tą smegenų žievės sritį, kuri paprastai neleidžia prikrėsti kvailysčių. Alkoholis suteikia energijos ir žmogus tampa aktyvesnis. Kartu su kofeinu jis veikia kaip stimuliatorius. Iki to momento, kol neišverčia iš kojų...

Beje, apie kokteilius. Jei geriate degtinę su Coca-cola (kurioje gausu cukraus ir kofeino), sulauksite kiek kitokio efekto, nei tuo atveju, jei vartotumėte tik gryną alkoholį.

Absentas turi ypač pavojingo haliucinogeno reputaciją. Jame esama toksinės cheminės medžiagos tujono (gaunamo iš bitkrėslių, tujų ir karčiojo pelyno), priskiriamos prie nervus paralyžuojančių medžiagų. Žinoma, toksino kiekis nėra toks didelis, todėl jo efektas nežymus. Vis dėlto, absento gėrime alkoholio yra 70%, todėl svaigintis juo pavojinga.  Na, o kokios nuotaikos būsite po to – ilgesingos, liūdnos ar agresyvios – priklauso tik nuo jūsų!


Šaltinis: kleo.ru