Įpusėjus pavasariui, iliustruoti žurnalai vėl mirga patarimais, kaip ištverti sunkų žydėjimo metą visiems besiskundžiantiems alerginėmis ligomis ir bronchine astma. Alergija dar vadinama civilizacijos liga ir šiais laikais jau įgauna epidemijos pobūdį. Alergiškumą skatina didėjantis aplinkos užterštumas, pramoninė maisto produktų gamyba, didėjantis medikamentų ir buitinės chemijos medžiagų vartojimas, stresai. Įpusėjus pavasariui, iliustruoti žurnalai vėl mirga patarimais, kaip ištverti sunkų žydėjimo metą visiems besiskundžiantiems alerginėmis ligomis ir bronchine astma. Alergija dar vadinama civilizacijos liga ir šiais laikais jau įgauna epidemijos pobūdį. Alergiškumą skatina didėjantis aplinkos užterštumas, pramoninė maisto produktų gamyba, didėjantis medikamentų ir buitinės chemijos medžiagų vartojimas, stresai.

Kas yra alergija?


vyr. gydytoja Jelena Tulčina
Alergija — tai perdėta imuniteto reakcija į visiškai, atrodo, nepavojingas medžiagas (tai gali būti maisto dalelės, žiedadulkės, gyvūnėlių kailis, konservantai, naminės erkutės, vaistai ir pan.). Pagrindinė alergiškumo priežastis — susilpnėjęs imunitetas. Pažeistas imunitetas agresyviai reaguoja į „nekaltas" medžiagas, sukeldamas uždegimines reakcijas ir kartu pažeisdamas aplinkinius audinius. Minėtą imuniteto susilpnėjimą išprovokuoja mūsų gyvenimo būdas: konservantai maiste, taip vadinamas „greitas maistas”, ankstyvas kūdikių maitinimas dirbtiniais mišinukais, rūkymas, cheminiai vaistai, stresai ir t. t.

Kiekvienas alergijos atvejis individualus. Vieniems ji pirmą kartą prasideda po skiepų, kitiems — suvalgius tam tikro maisto, pavartojus antibiotikų, dar kitiems po išgyventų stresų ir kt.


prieš gydymą

po gydymo

Kas išprovokuoja alergijos atsiradimą?

Kai organizmo šalinimo sistemos (kepenys, inkstai, virškinimo traktas) yra perkrautos, organizmas pradeda toksinus šalinti per odą (atopinis dermatitas, alerginis dermatitas, kontaktinis dermatitas ir kt.) arba per kvėpavimo takų gleivinę (alerginis rinitas, bronchinė astma). Visų alerginių reakcijų atsiradimo atvejų priežastis yra ta pati — nusilpusi imuninė sistema ir užterštas organizmas.

Ar yra išeitis sergantiems?

Pagrindinis gydymo principas, kurį siūlo tradicinė medicina: alergenų vengimas. Jei alergeno nepavyksta išvengti, naudojami antihistamininiai arba hormoniniai vaistai. Šitaip imuninė sistema dar labiau silpninama, nes vaistai gali įveikti tik ligos simptomus, o jos priežastis lieka. Susiformuoja užburtas ratas.

Žvėryno natūralios medicinos centras Vilniuje ir natūralios medicinos centras „Echoton” Kaune siūlo unikalų metodą — maisto netoleravimo testą Prime Test — dėl kurio jau keli tūkstančiai pacientų atsikrate įvairiausių alerginių ligų.

Maisto netoleravimo testo metu stebima kraujo imuninių ląstelių limfocitų reakcija į 150 maisto produktų ekstraktų. Po valandos trunkančios limfocitų ir tiriamosios medžiagos sąveikos limfocitai stebimi pro mikroskopą. Jei limfocitai sveiki, veiklūs ir gyvybingi, produktas tinkamas tiriamojo imuninei sistemai. Jei limfocitai susiraukšlėję, subliuškę, sutrūkę ir žuvę, produktas tiriamojo imuninei sistemai netinkamas. Tik pagalvokite, kai limfocitai žūva, į kraujotaką patenka galingi virškinimo fermentai. Jie keliauja po organizmą ir sukelia uždegimines reakcijas. Atsisakius netinkamų maisto produktų, limfocitų daugėja, todėl sustiprėja imunitetas. Po tyrimo sudaroma individuali mitybos programa. Jei jos laikomasi, į organizmą su maistu nepatenka alergenai, imuninė sistema nebeturi kovoti su šalutiniais virškinimo produktais, ji atlieka tik savo darbą — kovoja su virusais, bakterijomis, vėžinėmis ląstelėmis.


Neutrali limfocitų reakcija
(produktas tinka imuninei sistemai)

Suirusios kraujo ląstelės-limfocitai
(produktas netinka imuninei sistemai)

Kai kurie tradiciniai alergologai neigia atradimą, kad tiriant kraujo mėginį galima išaiškinti organizmo jautrumą. Tradiciniai alergologai atlieka odos mėginius daugiausiai su įkvėpiamaisiais alergenais ir daugelį metų gydo savaitinėmis injekcijomis, norėdami susilpninti alergines reakcijas dažniausiems alergenams — dulkėms, pelėsiui, pūkams ir žiedadulkėms. Taikant maisto netoleravimo testo Prime Test metodą alerginių ligų gydymui, pašalinama pati ligos priežastis, o ne vien slopinami simptomai.Netikintys tokio metodo reikšme savijautai ir išvaizdai persigalvoja, kai, pasiryžę savaitę ar ilgiau nevalgyti imuninę sistemą žalojančių produktų, atsikrato seniai varginusių simptomų ir ima jaustis bei atrodyti ženkliai geriau. Jei po kelių savaičių vėl suvalgysite netinkamų produktų ir pajusite grįžtančius senuosius simptomus, suprasite, kad iš tikrųjų buvote pasirinkę teisingą kelią.

Išvalius žarnyną, kuriame apstu toksinių medžiagų, kraujas, cirkuliuojantis po visą organizmą, taip pat tampa švarus. Juk žarnyne labai daug limfinio audinio, todėl jo švara tiesiogiai veikia daugybės organų, tarp jų ir kvėpavimo takų, sveikatą. Storoji žarna, kaip kanalizacija, nevaloma užsikemša — išvalius organizmą iš žarnyno nebesklinda toksinai, alergizuojantys kvėpavimo takų gleivinę, bronchus. Be to, šios procedūros metu pašalinami ir parazitai.

Ar žinojote, kad vegetatyvinio rezonansinio testo tyrimai parodė, jog 90 % žmonių alergizuoja būtent žarnyno parazitai... Be to, tokiems žmonėms dažnai nustatoma disbakteriozė ir gerųjų bakterijų pusiausvyros sutrikimai, tai irgi įveikiama po žarnyno valymo. Po vegetatyvinio rezonansinio testo ir žarnyno valymo skiriamas homeopatinis gydymas.

Visos šios procedūrų sekos logika paprasta, o gydymo schema aiški: rekomenduojama mityba, pagal kurią vartojami tik iki galo suvirškinami produktai, tinkantys imuninei sistemai, šalinami toksinai. Rezultatas: iš organizmo dingsta priežastys, provokuojančios alerginių reakcijų atsiradimą. Juk alergija — tai ir yra mūsų kūno prašymas keisti mitybos įpročius bei gyvenimo būdą. Mūsų centro patirtis rodo, kad 90 % mitybą pakeitusių pacientų po 2—4 mėnesių galėjo atsisakyti priešalerginių histamininių ir hormoninių vaistų. Ir tai — jų pačių organizmo nuopelnas — juk jis nori būti sveikas.

Nesuteikite alergijai jokių šansų!

Žvėryno natūralios medicinos centras, Treniotos g. 7, Vilnius
Tel. (8 5) 272 2241, 272 2242, 8 616 70 611

Kauno natūralios medicinos centras „Echoton“, Maironio g. 8, Kaunas
Tel./faks. (8 37) 22 31 39, 8 616 10 460

Daugiau informacijos internete adresu www.naturalimedicina.lt