Iki gruodžio mėnesio 70 pagrindinių mokyklų gaus naujų mokymo priemonių. Mokyklų tobulinimo programoje (MTP) dalyvaujančioms ugdymo įstaigoms Vyriausybė skyrė per milijoną litų.

Kaip Eltai sakė MTP koordinavimo tarnybos direktorė Rasa Šnipienė, savivaldybių įsteigtos mokyklos galėjo savarankiškai pasirinkti reikalingiausias mokymo priemones iš 403 pavadinimų sąrašo - nuo vaizdo priemonių ar grafoprojektorių, gaublių, žemėlapių, žinynų iki čiužinių kūno kultūrai, pieštukų ir akvarelinių dažų.

Švietimo ir mokslo ministro Algirdo Monkevičiaus teigimu, aprūpinti mokyklas naujomis šiuolaikiškomis mokymo priemonėmis ir įranga buvo vienas iš Mokyklų tobulinimo programos tikslų. Įgyvendinant ją vaikams ir mokytojams tapo prieinama nauja organizacinė technika - muzikiniai centrai, televizoriai, vaizdo grotuvai ir kameros, projektoriai, kopijavimo aparatai ir kitos priemonės.

Mokyklų tobulinimo programa - didžiausias Lietuvos švietimo investicinis projektas nuo Nepriklausomybės atkūrimo. Jo biudžetas siekia 180 mln. litų, iš kurių per 100 mln. litų sudaro Pasaulio banko paskola, o likusius - Vyriausybės ir savivaldybių lėšos.

ELTA