7-ečiui berniukui iš Japonijos, turinčiam lytinės identifikacijos sutrikimų, leista lankyti mokyklą kaip mergaitei. Vaikas nuolat skųsdavosi, kad būdamas berniuku patiria diskomfortą ir vis klausinėjo tėvų, ar negalėtų jis pasikeisti lytį.

Pirmoji panaši procedūra Japonijoje buvo atlikta 1998 m. Pacientas turi būti ne jaunesnis nei 26-erių.

Viena Japonijos vakarinėje dalyje esanti mokykla sutiko įregistruoti vaiką kaip mergaitę. Šis sprendimas priimtas pasikonsultavus su gydytojais. Berniukui bus leista naudotis mergaičių tualetais, persirengimo kambariais, jis taip pat dėvės mergaitišką uniformą.

Dėl įvairių lytinės identifikacijos sutrikimų kenčia apie 10 tūkstančių japonų. Tokie žmonės mano, kad gimė ne tos lyties, ir norėtų gyventi pilnavertį socialinį ir fizinį gyvenimą būdami priešingos lyties.

2004-aisiais buvo pasiekta nemaža pergalė, kai Japonijos įstatymuose buvo padaryta pakeitimų, ir transseksualams leista ir oficialiuose dokumentuose pasikeisti vardą bei lytį.  O pernai gydytojai sutiko, kad leidimo atlikti lyties keitimo operaciją sąlygos būtų sušvelnintos (iki tol reikalauta pateikti medikų etikos komisijos sutikimą).

Šaltinis: MIGnews.com.ua