Rožinis kaspinėlis – tai sveikatos palinkėjimas, tai tikėjimas, jog artimi žmonės nesusirgs ir viltis, kad liga bus nugalėta.

Jau 30 metų visame pasaulyje moterys segi rožiniais kaspinėliais norėdamos parodyti, jog myli gyvenimą. Dažna moteris pati nusiperka simbolinį ženklelį, tačiau kiekvienai mamai ypač brangu tokią dovaną gauti iš savo vaiko. Projektui "Nedelsk" iniciavus daugybė moksleivių šiais metais mamas pasveikino įteikdami jai laišką, parašytą ant rožinio kaspinėlio.

Taip pat vaikai ant kaspinėlių surašė jiems brangių moterų vardus ir palinkėjimus ne tik mamoms, bet ir tetoms, močiutėms, seserims, kaimynėms... Tokius kaspinėlius projekto "Nedelsk" rožinio kaspino autobusėliui jau perdavė Kaišiadorių, Elektrėnų bei Prienų moksleiviai.

2006 gegužės 16 dieną "Rožinio kaspino" autobusėlis yra pakviestas Vilniuje užsukti į Simono Daukanto, Abraomo Kulviečio, "Versmės", Sausio 13-osios, VšĮ Liubertienės vidurines mokyklas, Žemynos pagrindinę mokyklą, "Šviesos", Šeškinės pradines mokyklas, Gabijos gimnaziją, kur moksleiviai perduos projekto organizatoriams savo palinkėjimus visoms Lietuvos moterims.

Projekto "Nedelsk" iniciatorė Agnė Zuokienė tikisi, jog bus surinkta daugiau nei 100 000 kaspinėlių, kurie bus eksponuojami per "Nedelsk" spalio mėnesio renginius Vilniuje.

Šaltinis: Sveikatinimo projektas "Nedelsk"