Šokoladas gardumynas, kuriuo turėtumėt lepintis tik būdamos visiškai išsekę, kai reikia skubiai pakelti organizmo tonusą.
Pasistenkite gamindamos nenaudoti margarino, gyvulinės kilmės aliejaus, rafinuoto augalinės kilmės aliejaus. Apskritai, gaminkite mažiau kepto maisto. Pakaitinti riebalai skyla į kenksmingas organizmui medžiagas. Žymiai naudingiau būtų troškinti patiekalus ant mažos ugnies.
Dėl tų pačių kenksmingų medžiagų susikaupimo gaminimo proceso metu, venkite rūkytos žuvies, dešrų, sūrių. Dešras, dešreles, kitus mėsos pusfabrikačius keiskite šviežios neriebios mėsos, pagamintos namuose, patiekalais.
Nėštumo metu taip pat patariama vengti aštrių padažų bei prieskonių, vanilinio cukraus, sodos, ypač įvairių majonezo padažų (juose per daug acto rūgšties), garstyčių ir kt.
Šaltinis: materinstvo.ru