Kokio šviesaus rytojaus tikisi jauna, greit ištekėsianti mergina, kuri nekantraudama laukia tos minutės, kai žengs su savo išrinktuoju prie altoriaus ir sumainys žiedus!  Neseniai atlikti britų sociologų tyrimai rodo, jog ištekėję moterys dažniau susiduria su seksualinėmis problemomis, nei netekėję moterys ar vedę vyrai.

Šios išvados priėję tyrėjai išanalizavo 11 tūkstančių anketinių duomenų apie suaugusių žmonių intymų gyvenimą. Viena pagrindinių problemų, kurią dažniausiai nurodydavo ištekėję moterys, - motinystės ir normalaus seksualinio gyvenimo nesuderinamumas. Kita seksualinio nepasitenkinimo priežastis – dėl abiejų partnerių užimtumo arba  psichologinio nepasirengimo pora nesišneka apie intymaus gyvenimo problemas.

Apie suksualinį nepasitenkinimą užsiminė tik tie vedę vyrai, kurie per pastaruosius 5 metus buvo užsikrėtę lytiniu keliu plintančiomis ligomis, infekcijomis arba piktnaudžiaujantys alkoholiu. Vis dėlto tokių besiskundžiančių vyrų buvo žymiai mažiau nei moterų.

Apskritai, seksualinių problemų turėjo 54 proc. moterų ir 35 proc. vyrų. Mažiau nei 11 proc. vyrų ir 21 proc. moterų ieško problemos sprendimo būdų. Mokslininkai priėjo išvados, kad seksualinė disharmonija pakankamai paplitęs reiškinys šiuolaikinėje visuomenėje, tačiau daugeliu atvejų slepiamas nuo medikų – specialistų.

Šaltinis: medafarm.ru