{mosimage}Ne paslaptis, kad mūsuose apie mišrias santuokas, ypač tarp skirtingų rasių žmonių, vis dar paplitusi gana negatyvi nuomonė. Nors niekada įstatymai mums to nedraudė, tačiau visuomenės požiūris į jas aiškiai negatyvus. Apytiksliai 9-ios iš dešimties mišrių santuokų išyra. Nejau tokia sąjunga iš anksto pasmerkta skyryboms?  Visai ne! Ką daryti, kad mišri santuoka būtų tvirta? Viskas priklauso nuo jūsų ir jūsų išrinktojo. Štai keletas naudingų patarimų:

1. Įsitikinkite, kad jus jungianti gija tvirtesnė už plieną. Tai ir meilė, ir susižavėjimas, ir dėkingumas ir dar velniai žino kas... Šis žmogus jums – vienintelis ir nepakartojamas, jis yra viskas! Jei tuokiatės su juo, turite būti pasirengusi tam, kad jus badys pirštais, girdėsite įvairių replikų ir kvailiausių klausimų, - ko, šiaip, nepatirtumėte tuokdamasi su tos pačios rasės žmogumi. Ar esate taip stipriai prisirišusi prie šio vyro, jog galėtumėte pažvelgti į rasizmą ir chamiškumą su humoru?

2. Ar esate tikra, kad nesupainiojote susižavėjimo egzotika su meile? Bendravimas su kitos rasės žmogumi atneša į jūsų gyvenimą daug naujų dalykų: kita kalba, kitoks elgesys, mentalitetas, kitokia virtuvė. Visa tai apžavi jus ir tokioje situacijoje nesunku prarasti realybės jausmą, o žavėjimąsi kita kultūra palaikyti meile. Bet galiausiai naujas maistas, muzika, elgesio stilius tampa kasdienybe ir jūs liekate viena su vyru, su kuriuo galbūt neturite nieko bendro. Tai tragedija. Įsivaizduokite, kad jūsų išrinktasis  - ne kažkokios egzotiškos civilizacijos dalis, o Petras Jonaitis iš gretimos laiptinės, turintis tokias pačias charakterio savybes. Ar ir dabar jaučiate jam tą patį?

3. Pasistenkite sužinoti apie savo mylimojo gimtinę kuo daugiau. Apie papročius, tradicijas, įstatymus, požiūrį į moteris, poligamiją, kitataučius, kitos rasės žmones. Kas laukia jūsų ir jūsų vaikų skyrybų atveju? Beje, daugelį dalykų galima aptarti iš anksto ir sutvirtinti sutartimi. Be abejo ir tai, kad būsite vienintelė jo žmona. Reikalaukite šito tvirtai, kad ir kaip jūsų išrinktasis tvirtintų, jog Kamerūne daugpatystė nepriimtina. Nepamirškite ir jo šeimos. Obuolys nuo obels netoli rieda. Sūnūs dažnai eina tėvų pėdomis. Išsiaiškinkite, ar jūsų būsimas vyras religingas, kiek tam teikia reikšmės. Įsigilinkite į religijos kanonus. Pakeisti jūs nieko negalėsite, tačiau arba priimsite, arba atmesite. Ar viskas, ką sužinojote jus tenkina?

4. Skirtingas mentalitetas. Beje, „kitoks“, dar nereiškia kad „blogas“. Pavyzdžiui, azijiečiai yra praktiškesni, ramesni, ne tokie sentimentalūs, konservatyvesni, nelinkę į avantiūras, ir t.t. Papročiai taip pat gali skirtis kardinaliai. Ar sugebėsite taikiai išspręsti dėl to kilusius nesusipratimus, kurie vienam iš jūsų atrodys absurdiški?

5. Mišrios poros gyvenimas – amžinas kompromisas. Tarp judviejų pasaulėžiūros glūdi milžiniška praraja. Kad suprastumėte vienas kitą, reikės daug ko atsisakyti, daug ką priimti. Jei jūsų vyras arabas – greičiausiai, turėsite kitaip rengtis. Jei vyras japonas, savo algą iki paskutinio grašio atiduos jums, tačiau tuo jo rūpestis buitimi ir baigsis. Arabas savo uždarbio jums nepatikės... Daugelį dalykų turite aptarti iš anksto. Bet konfliktinių situacijų iškils praktiškai kasdien. Ar esate pasiruošusi amžinai ieškoti kompromiso?

6. Kokia kalba bendraujate? Sakykime, kad jis išmoko jūsų gimtąją kalbą. O jei išvyksite gyventi svetur, kaip bendrausite? Su juo susišnekėsite, o kaip bendrausite su jo artimaisiais, kaimynais, parduotuvėse? Ar sugebėsite išmokti savo išrinktojo gimtąją kalbą?

7. Ar jūs pati gerai jaučiatės su kitos rasės žmogumi viešumoje? Kartu su mylimuoju jūs lankysitės svečiuose, teatre ir t.t. Jūs susilauksite vaikučių, kurie greičiausiai nebus mėlynakiai šviesiaplaukiai. Ar esate įsitikinusi, kad nesigėdysite savo šeimos, kad ir kur gyventumėte?

Jei į visus klausimus atsakėte „Taip“, užduokite juos savo išrinktajam. Jei ir jis atsakys teigiamai, ką gi, meilės jums! Jūs sugebėsite atsilaikyti prieš aplinkinių spaudimą ir išsaugoti santuoką. Jei nors vienas iš išvardintų dalykų jums neduoda ramybės ir verčia abejoti, reikia labai rimtai pasverti visus „už“ ir „prieš“. Sėkmės!

Šaltinis: kleo.ru