Vis daugiau suaugusių italų vyrų negali atsiplėšti nuo mamos sijono. Vien tik per praėjusius dešimt metų mamyčių sūnelių skaičius Italijoje padvigubėjo.

Romos laikraštis "Il Messaggero" rašo, kad 27 proc. visų 30-34 metų vyrų vis dar gyvena namuose pas mamą. Finansinės priežastys dažnai būna tik dingstimi tai daryti.

Suaugusių vyrų noras gyventi su mama seniai tapo milijonų tėvų rūpesčiu. Jų atžalos vis atkakliau atsisako būti suaugusiais ir kelia vis didesnius reikalavimus "mamos viešbučio" servisui. Antra vertus, nemažai italių motinų ramiai mėgaujasi savo glaudžiais santykiais su sūnumis. Neretai motina lygina sūnaus marškinius net ir tada, kai jis yra vedęs. Neretai ji vedusiam sūnui, marčios pykčiui, į namus gabena ir maistą.

Naujausi tyrimai rodo, kad ne tik nedarbas ar mažos pajamos verčia vyresnius nei 30 metų vyrus gyventi pas mamą. Apskritai Italija yra šalis, kurioje ko nors pasiekiama pirmiausiai per protekcijas ir šeimos paramą.

Vis dėlto mamyčių sūneliai turi didelių trūkumų. Anksčiau garsėję kaip aistringi meilužiai dabar jie praranda pasitikėjimą savimi. Todėl meilės reikaluose vis dažniau iniciatyvos turi imtis moterys.

ELTA