{mosimage}Porai susilaukus pirmagimio, daug kas neįtikėtinai pasikeičia. Vienas tokių pokyčių - lytinio potraukio sumažėjimas. Vaikas pareikalauja tiek daug laiko ir energijos, jog tėvai krenta į lovą pavargę negalvodami apie nieką kita - tik miegą. Pagrindinė ir, beje, vienintelė vakarinių pokalbių tema - kūdikis ir tėvystė.

Ilgainiui tėvai suvokia, kad jų santykiai nebėra tokie spontaniški ir nuostabūs, kaip buvo anksčiau. Net jei ir tėvystė reikalauja didelių pokyčių, nereiškia, jog turi dingti romantika. Štai keletas patarimų, kaip išsaugoti romantiką.

Nuovargis. Jis yra didžiausias romantikos priešas. Net jeigu kūdikis visą naktį miega, jo priežiūra dieną gali labai išsekinti. Nepaisant to, pasistenkite atrasti laiko vienas kitam net ir labiausiai varginančią dieną. Nesistenkite būti pačiais geriausiais tėvais pasaulyje. Jeigu namų ruošos darbai atlikti ir dar turite jėgų pokalbiams, neatidėliokite jų. Švarūs namai nėra šiltų santykių pakaitalas.
Kai kurie tėvai jaučia prievolę aprūpinti šeimą finansiškai, todėl praleidžia pakankamai daug laiko darbe, kad išlaikytų savo šeimą. Tai suprantama, ypač tada, jei pinigų tikrai stinga. Tačiau geriausias dalykas, kurį gali matyti vaikai, yra tėvai, mylintys vienas kitą ir kasdien gražiai vienas su kitu bendraujantys. Nebijokite paprašyti pagalbos. Jei esate pavargę ar išsekę, nereiškia, jog esate blogi tėvai.
 
Atraskite erdvės suaugusiųjų santykiams. Kai vaikai maži, pavalgydinkite juos prieš pietaudami patys - turėsite laiko pabūti vienas su kitu. Paguldę vaiką, atraskite valandą kitą pašnekesiams su sutuoktiniu. Nors ir kaip būtų nuostabu pasikalbėti apie vaikus, pasikalbėkite apie savo - suaugusiųjų - rūpesčius ir triumfus, prieš pradedant diskutuoti apie vaikų poreikius.

Nevenkite apkabinti vienas kito. Kartais, ypač mamoms, kurios nuolat būna namie, nuolatinis fizinis kontaktas su vaikais patenkina žmogiškąjį kontakto poreikį. To rezultatas - mama ir tėtis gali mažiau liesti vienas kitą. Sunku įsivaizduoti, kad galima eiti susikabinus už rankų stumiant vežimėlį… bet tai visai įmanoma. Atraskite laiko apsikabinti.
Keletą kartų apsikabinkite prieš eidami miegoti, bet taip, kad nesužadintumėte aistros. Nepratarus nė žodžio, šiltas apkabinimas gali padaryti stebuklus - puikiai atpalaiduoti ir užtikrinti ramų nakties miegą. Be to, prieš užmigdami pasakykite vienas kitam ką nors gražaus.

Nueikite į pasimatymą su sutuoktiniu. Priklausomai nuo finansų ir situacijos, atraskite laiko pabūti vieni. Kai kurios poros atranda laiko pabūti vieni kartą per savaitę naktį, kitos - kartą per mėnesį, tačiau svarbiausias yra pats buvimo kartu laikas. Vakarienė restorane ar nuėjimas į kino teatrą pamiršus tėviškus rūpesčius gali sustiprinti ir atgaivinti santykius. Pamiršus tėvystės įtampą, bet kokius rūpesčius aptarkite kiek įmanoma atviriau ir be įtampos. Taip pat jūs pamatysite, kad tėvystės stresai atrodys kur kas mažesni šiek tiek pailsėjus nuo rutinos.

Niekada nenuvertinkite staigmenų svarbos. Kai daug laiko tenka praleisti atskirai, paįvairinkite savo santykius. Paskambinkite savo sutuoktiniui vien tam, kad pasakytumėte, jog jį mylite, arba padovanokite nedidelę dovanėlę. Netgi tokia smulkmena kaip skaisčiai raudona rožė ar partnerio mėgiamas saldumynas tegu byloja "Aš galvojau apie tave šiandien". Kas savaitę parašykite po meilės raštelį, kuriame prisipažinkite, kas jums sukelia džiaugsmo… kai rašysite šiuos raštelius, galvosite apie savo išrinktąjį.

Romantika turint vaikų nebėra ta romantika, kai jų nėra, bet ankstyvieji tėvystės metai gali būti tas laikas, kai pradedami tvirtinti santykiai tarp vyro ir žmonos. Reikia tik šiek tiek pastangų ir planavimo - bet pastangos vertos rezultato. Vieną dieną, kai vaikai paliks namus ir su sutuoktiniu liksite vieni, pamatysite, kad tarpusavio santykiai tebėra šilti.

Nepamirškite įspūdingų naktų, dovanų, meilės raštelių ir apkabinimų!

Šaltinis: essortment.com