Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės VI tema 2012m. ruduo

Daugiametės gėlės

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 10 29, 12:28)
Daugiamete, seta pavasari  is seklu, gal pavadinima priminsit?
user posted image
user posted image

QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 29, 12:43)
pajūrinis laibenis (Lobuliaria maritima) jei paliksit neišrovus, kitąmet prisisės pats.Vienmetis.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif gavau kaip su slapiu skuduru per veida lotuliukas.gif lotuliukas.gif sejau, dziaugiausi kaip daugiametemis, o cia islindo poniute ir sitaip sudirbo viska biggrin.gif biggrin.gif Aciu uz ziauria tiesa lotuliukas.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 29 spalio 2012 - 12:34
Kartais geriau žiauri tiesa nei saldus melas biggrin.gif Kad jūsų parodyti laibeniai vienmečiai tai šimtas procentų - pas mane žalioj zonoj tokie violetiniai ir balti savo gyvenimą gyvena jau ne vienus metus - patys sėjasi, auga, žydi biggrin.gif Prisisėja visur, kur net negalvoju, bet kai žalioj zonoj, tai leidžiu taip saviveikliškai reikštis biggrin.gif

Yra ir daugiamečiai laibeniai, tik jie žydi geltonos spalvos žiedukais, o lapeliai pilkos spalvos biggrin.gif Man jie labai "prie dūšios", nes kai žydi iš tolo matosi geltonos spalvos žiedų jūra, o nužydėjus visą sezoną išlieka graži pilka "pagalvėlė" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 29 spalio 2012 - 12:57
Vakar dienos sniegą pakeitė labai stipri šalna, kuri išsilaikė visą dieną. Labai gražu, bet tikrai jau visiškos šakės augaliukams.
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kaip ten sakoma, - "Tie, kas nežino praeities, yra pasmerkti ją pakartoti" ir dar "Kas nežino istorijos, visada lieka vaikais", ir pagaliau „Kas nežino istorijos – tas nežino ateities“. Baisu. Todėl įdedu nuorodas į senesnes temas: smile.gif

Daugiametės lauko gėlės
Daugiametės lauko gėlės - II, Žiedai nuo pavasario iki rudens
Daugiametės lauko gėlės III, Daug žiedų ir žalumos
Daugiametės gėlės, IV, Žiedai tarp žiedų...
Daugiametės gėlės V, Apie atskirus žiedus ir didelius gėlynus
Daugiametės gėlės V tema (2), gėlynų grožio pikas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 29 spalio 2012 - 21:15
smth1, rim, bitule, labai labai Jums ačiū už išsakytas mintis 4u.gif 4u.gif 4u.gif Labai pagelbėjote biggrin.gif Dabar mano mintyse dėliojasi toks planas: sumažinti sumedėjusių įvairovę, įvesti jų pasikartojimus. Iš daugiamečių palikti tik šalavijus, stebėti sekantį sezoną ir tik tada (jei prireiks) parinkti "porininką". Taigi, mano didžiausias "namų darbas" dabar teisingai susidėlioti sumedėjusius.

Mumrikai, puikūs rudeniškai-žiemiški vaizdai. Pasikartosiu, tačiau astrai pritrenkiantys thumbup.gif Aispra, subtiliai pagautos nuotaikos wub.gif

Žemiau keletas šio savaitgalio vaizdų manosiose valdose.

Lendrūnai "Carl Foerster":
user posted image

Miskantas "Yaku Yima":
user posted image

Miskantas "Flamingo":
user posted image

user posted image

Pora vos platesnių vaizdelių:
user posted image

user posted image

Rožė "Europeana":
user posted image
Atsakyti
Aptikau labai informatyvų šaltinį apie dekoratyvines žoles Hardy field grown plants .
Įstrigo ir kiek nuliūdino autoriaus pastebėjimas kas link žolių skubos augti: “In the first year grasses sleep, in the second year they creep, and in the third year they leap“. Jau išties.

Prilipo prie širdies dar 2 smilgiukai: Chasmanthium latifolium (kažkokia tai aviža, jei iš anglų pavertus; josios lapai rudenį patampa bordiniais, jei tikėti tuom, ką rašo) ir palminė viksva ‘Oehme’. Pastaroji man klausimų prikėlė. Dariaus gėlių paveiksliuke ji tokia gražulė, o Eglės gėlių paveiksliuke į... palmę panaši. smile.gif Čia kada ji taip supalmėja? Ir ar ilgai tai trunka?
Šį pranešimą redagavo vi_: 29 spalio 2012 - 22:32
QUOTE(vi_ @ 2012 10 29, 23:26)
Prilipo prie širdies dar 2 smilgiukai: Chasmanthium latifolium (kažkokia tai aviža, jei iš anglų pavertus; josios lapai rudenį patampa bordiniais, jei tikėti tuom, ką rašo) ir palminė viksva ‘Oehme’. Pastaroji man klausimų prikėlė. Dariaus gėlių paveiksliuke ji tokia gražulė, o Eglės gėlių paveiksliuke į... palmę panaši. smile.gif Čia kada ji taip supalmėja? Ir ar ilgai tai trunka?

"Oehme" palmėja labai greitai, augus tai padarėlis. Per metus suauga į gerą krūmą. Maniškė vakar ir šiandien:
user posted image
user posted image

Pirkau pernai pavasarį mažą, poros stiebelių augalėlį, o šiuo metu tokius krūmus jau turiu ir aš, ir mano kaimynė biggrin.gif

Bet jei "palmėja" reiškė, ar ji ruduoja nuo apačios, tai pas mane graži ir žalia kaip pas Darių. Dabar jau visa tolygiai gelsta ir blunka, bet vasarą jokių problemų nebuvo. Pas Eglę turbūt rudeninė nuotrauka, nes šalia vilkdalgiai nukirpti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 29 spalio 2012 - 23:04
QUOTE(aispra @ 2012 10 29, 23:42)
"Oehme" palmėja labai greitai, augus tai padarėlis. <...> Bet jei "palmėja" reiškė, ar ji ruduoja nuo apačios, tai pas mane graži ir žalia kaip pas Darių. Dabar jau visa tolygiai gelsta ir blunka, bet vasarą jokių problemų nebuvo. Pas Eglę turbūt rudeninė nuotrauka, nes šalia vilkdalgiai nukirpti biggrin.gif

Kad augus, tai gerai. Palmėjimu laikau apačios nurudavimą. Iš Eglės gėlių paveiksliuko nesuprasi, gerai tai ar blogai. Grožio prasme. Nes tarkim, pasodini tokią kitų augalų visiškai neužstojamą, o ji tartum vilkdalgis ar česnakas koks vasaros pradžioje ar vidury nurunda sau ir stovi it priekaištas, kol jos neapsninga kaip pas jus kad. Bet jei graži trauks iki sniego, kaip patikslinot, tada puiku - jamam! smile.gif
Gražios nuotraukos. Vėl. smile.gif Bėda tik, kad informacijos iš jų neišpeši... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 30, 00:12)
Kad augus, tai gerai. Palmėjimu laikau apačios nurudavimą. Iš Eglės gėlių paveiksliuko nesuprasi, gerai tai ar blogai. Grožio prasme. Nes tarkim, pasodini tokią kitų augalų visiškai neužstojamą, o ji tartum vilkdalgis ar česnakas koks vasaros pradžioje ar vidury nurunda sau ir stovi it priekaištas, kol jos neapsninga kaip pas jus kad. Bet jei graži trauks iki sniego, kaip patikslinot, tada puiku - jamam! smile.gif
Gražios nuotraukos. Vėl. smile.gif Bėda tik, kad informacijos iš jų neišpeši... smile.gif

Gal dabar bus informatyviau 4u.gif Matosi, kad pavieniai džiūstantys lapeliai pradeda atsirasti rugsėjį, bet mastai tikrai nedideli. Taigi, arba ši viksva pas mane labai gerai jaučiasi, arba Eglės foto labai vėlyva biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
aispra, ačiū už pasistengimą. Dabar labai informatyvu. Viksva dar kelis balus gavo savo naudai (kaip ir paveiksluotoja... smile.gif ). Labai fainos kaimynkos aplink ją įsikūrusios. Kas ten tokia mažais geltonais lapeliais, jei ne paslaptis? Turiu silpnybę nežalialapiams augalams, tad negalėjau tylomis praeiti pro pamatytą vaizdelį... smile.gif

Beje, ant dienų atradau dar 1 geltonlapį žavų augaliuką Ąžuolialapę hortenziją (Hydrangea quercifolia) ’Little Honey‘. Tik vargu, ar mūsuose bus apie ją ką žinančių, nes ana tik daugiametės.lt parduodama. Ir nepigiai...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 30, 11:06)
aispra, ačiū už pasistengimą. Dabar labai informatyvu. Viksva dar kelis balus gavo savo naudai (kaip ir paveiksluotoja... smile.gif ). Labai fainos kaimynkos aplink ją įsikūrusios. Kas ten tokia mažais geltonais lapeliais, jei ne paslaptis? Turiu silpnybę nežalialapiams augalams, tad negalėjau tylomis praeiti pro pamatytą vaizdelį... smile.gif

Geltonuoja tunbergo raugerškis 'Bonanza Gold'. Užsiliko nuo "alpinariuminės" gėlynų kūrimo pradžios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 30, 11:06)

Beje, ant dienų atradau dar 1 geltonlapį žavų augaliuką Ąžuolialapę hortenziją (Hydrangea quercifolia) ’Little Honey‘. Tik vargu, ar mūsuose bus apie ją ką žinančių, nes ana tik daugiametės.lt parduodama. Ir nepigiai...

Ąžuolialapė pas mus sunkiau žiemoja. Bet aš jos neauginu.
Atsakyti