sveiki, labai patiko Jusu komentarai, trr, del darbu, labai nesaliski ir tikslus. as irgi noriu paprasyti pakomentuoti mano paskutini darba, nes seniai baigiau mokykla, zinovo nuomones negirdejau nuo tu laiku, o norisi irgi matyti savo netobulumus.
jau iremintas
cia fragmentas
dekoju uz komentarus is anksto
Mano kukliu pastebejimu remas gadina paveikslo grozi
QUOTE(savika @ 2011 08 31, 21:30)
sveiki, labai patiko Jusu komentarai, trr, del darbu, labai nesaliski ir tikslus. as irgi noriu paprasyti pakomentuoti mano paskutini darba, nes seniai baigiau mokykla, zinovo nuomones negirdejau nuo tu laiku, o norisi irgi matyti savo netobulumus.
nu, labai žiūrėjau, bet nerandu ką blogo pasakyti bent jau aš. viskas minkšta ir gyva, jaučias lengva rankelė aguonos toks nuvalkiotas motyvas, bet šitas darbas man patinka. įdomu tik kuris, pirmos ar antros nuotraukos koloritas artimesnis originalui nors ką čia aiškintis, kai dar ir kiekvienas kompas skirtingai spalvas rodo. ir dar įdomu, kodėl ir kiek sąmoningai pasirinktas toks įstrižas žiūrėjimo kampas? tiesiog smalsu.
QUOTE(trr @ 2011 08 31, 23:23)
ir dar įdomu, kodėl ir kiek sąmoningai pasirinktas toks įstrižas žiūrėjimo kampas? tiesiog smalsu.
tas kampas erzina? jis gavosi netycia, tapiau palinkusias geles ir kazkaip norejau bent biski lauko krasto, kad pagyvintu ta geliu kilima.. spalvos antroj nuotraukoj artimesnes tikroves..
manau, kad as irgi nelinkusi per daug maisyti spalvas (gal irgi del savo "zalumo"), bet darau tai tycia, nes man patinka spalvu zaismas,kai viena gula ant kitos grynosios..
del aguonu tai tikrai ju tiek pritapyta! tai nuostabi lengva gele, kuria norisi ir norisi tapyt.. be to, cia buvo uzsakymas giminaites vestuviu proga, nes pamate mano senesni paveiksliuka (kazka panasaus turiu namuose, tik daug mazesnio formato, kazkur 10X20, irgi idesiu palyginimui)
Antrasis pagal uzsakyma labiau pavykes
jeigu nepaslaptis, noreciau paklaust autores kiek laiko mazdaug tapote toki aguonu paveiksla?
jeigu nepaslaptis, noreciau paklaust autores kiek laiko mazdaug tapote toki aguonu paveiksla?
QUOTE(savika @ 2011 09 01, 12:29)
tas kampas erzina? jis gavosi netycia,
mano senesni paveiksliuka
mano senesni paveiksliuka
ne, neerzina, kaip tik jis privalumas, intrigos, nuotaikos priduoda, bežiūrėdamas gali pasijusti kamanės skrydyje
šitas irgi gražiai žiūris, ypač iš toliau. gal tik tolesniam plane potėpis galėjo būt vos smulkesnis.
o kokie pirmojo (to didesnio) darbo išmatavimai?
QUOTE(savika @ 2011 09 01, 13:29)
tas kampas erzina? jis gavosi netycia, tapiau palinkusias geles ir kazkaip norejau bent biski lauko krasto, kad pagyvintu ta geliu kilima.. spalvos antroj nuotraukoj artimesnes tikroves..
manau, kad as irgi nelinkusi per daug maisyti spalvas (gal irgi del savo "zalumo"), bet darau tai tycia, nes man patinka spalvu zaismas,kai viena gula ant kitos grynosios..
del aguonu tai tikrai ju tiek pritapyta! tai nuostabi lengva gele, kuria norisi ir norisi tapyt.. be to, cia buvo uzsakymas giminaites vestuviu proga, nes pamate mano senesni paveiksliuka (kazka panasaus turiu namuose, tik daug mazesnio formato, kazkur 10X20, irgi idesiu palyginimui)
Na ikisiu ir as savo trigrasi, siaip spalvos viskas tvarkoje, o ir piesiant gamta galima ijungti savo fantazija, kaip pasake vienas rusu dailininkas, nesvarbu kokiomis spalvomis vaizduojate geles, svarbu, kad jos struktura butu panasi i tos geles kuria norite pavaizduoti. O siaip man tame aguonu lauke gal per staigus perejimas i toli, toks gaunasi neuzbaigtas paveikslas . Na bet cia mano nuomone.
QUOTE(trr @ 2011 09 01, 13:11)
kazkur kaip A4, gal kiek mazesnis.zodziu,standartinis dydis,kur Tomas Philips pirkau berods..)))
o laiko uzima man bent labai nedaug.. 2 valandas gal.. is viso stebiuosi, kaip antram susikaupiau, nes vaikas atima beveik visa mano laika, teko issikviesti mama, kad pabutu ir man laiko duotu, tai tapiau laaabai greitai ir aisku be jokiu eskizu
siaip nekantri esu, vos prisiverciau prisesti korekcijom veliau,nes buvo kai kurie plemai nebaigti, pvz vienodos spalvos gele.
bet dziugu, kad pavyko, nes nuotakai laaabai patiko.
man labai truksta ideju temai,kaip jus pasirenkat jas? kazkada man nes sapnavosi siuzetai,o dabar antiek buitis mane prarijo, kad kurybiskumo savyje nerandu, galeciau nebent is naturos kazka tapyt, arba is nuotrauku..
Papildyta:
QUOTE(floristika @ 2011 09 01, 13:30)
O siaip man tame aguonu lauke gal per staigus perejimas i toli, toks gaunasi neuzbaigtas paveikslas . Na bet cia mano nuomone.
aciu, man irgi taip atrodo, neturejau kantrybes isdirbti iki galo
na kaip per 2 val tai super... tikrai labai greitai darbukus nutapot.
as motyvus pasirenku is gamtos, is nuotrauku... kazkaip savaime ateina kokia mintis, pagooglinu ir tapau is to nors ir sako, kad is nuotrauku neismoksi tapybos.
o jus is galvos tapot ar zilgtelit kurnors?
as motyvus pasirenku is gamtos, is nuotrauku... kazkaip savaime ateina kokia mintis, pagooglinu ir tapau is to nors ir sako, kad is nuotrauku neismoksi tapybos.
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 09 01, 14:37)
na kaip per 2 val tai super... tikrai labai greitai darbukus nutapot.
As asmeniskai daug is nuotrauku, kadangi laiko ir pinigu keliauti nera, o ir gamta tai jusu fantazijos reikalas, paimu kelias detales is nuotraukos o likusia is fantazijos. Svarbiausia, kad ziurovas suprastu, kad kalnas tai yra kalnas, o aguona tai aguona. Nepriklausomai nuo jos spalvos .
QUOTE(floristika @ 2011 09 01, 13:43)
As asmeniskai daug is nuotrauku, kadangi laiko ir pinigu keliauti nera, o ir gamta tai jusu fantazijos reikalas, paimu kelias detales is nuotraukos o likusia is fantazijos. Svarbiausia, kad ziurovas suprastu, kad kalnas tai yra kalnas, o aguona tai aguona. Nepriklausomai nuo jos spalvos .
Nemegstu kuriniu, kuriu neimanoma suprasti. Ir negerbiu tokiu "menininku"
Manau, kad kartais norima prasisukti su mazai darbo , prisidengiant tariamom idejom ir novatoriskumu ar pan.
et, per dažnai pasikartojantis klausimas ką piešti. (nors ne visai aišku ko tiksliai ieškot - motyvo, siužeto ar temos). yra posakis, jei norėsi mušti šunį, lazdą visada surasi.
man patiko mergina, kuri savo darbuose įamžindavo (gal ir dabar taip daro) savo gyvenamos vietovės apylinkes, tiesiog tai, ką mato kiekvieną dieną (kad ir tai, ką matote per savo langą, nebūtina panorama visa, gal kažkokia įdomi iškalbinga detalė užklius.. o tai gali būt ir sulūžę garažo vartai )
taigi, geriausia jei žmogus renkasi tai, kas jam svarbu, o ne tik gražu.
ir dar, o kodėl gi nepabandyti atsiplėšti nuo daiktiškojo ar realaus pasaulio, ir tai nebūtinai turi būt abstrakcija, juk galima vaizduoti tai (daugybę dalykų daugybe būdų), kas realiai visiškai neegzistuoja ir neįmanoma, tai kas kylą tik vieno žmogaus galvoje.
p.s. vakar viename (blogame) filme nugirdau (neblogą) frazę: mokytojas savo mokiniui sako "aš tave mokysiu ne kaip tapyti, o kodėl tapyti".
Papildyta:
nu kad "nemėgstu" tai suprantama gali būt, bet už ką "negerbiu tokių "menininkų", kodėl? ir dar kabutėse, tai vadinas kandinskis, miro, malevičius, mondrianas, rothko, delaunay, pollockas ir šimtai kitų tokių, iš dalies net čiurlionis, buvo ne menininkai?
man patiko mergina, kuri savo darbuose įamžindavo (gal ir dabar taip daro) savo gyvenamos vietovės apylinkes, tiesiog tai, ką mato kiekvieną dieną (kad ir tai, ką matote per savo langą, nebūtina panorama visa, gal kažkokia įdomi iškalbinga detalė užklius.. o tai gali būt ir sulūžę garažo vartai )
taigi, geriausia jei žmogus renkasi tai, kas jam svarbu, o ne tik gražu.
ir dar, o kodėl gi nepabandyti atsiplėšti nuo daiktiškojo ar realaus pasaulio, ir tai nebūtinai turi būt abstrakcija, juk galima vaizduoti tai (daugybę dalykų daugybe būdų), kas realiai visiškai neegzistuoja ir neįmanoma, tai kas kylą tik vieno žmogaus galvoje.
p.s. vakar viename (blogame) filme nugirdau (neblogą) frazę: mokytojas savo mokiniui sako "aš tave mokysiu ne kaip tapyti, o kodėl tapyti".
Papildyta:
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 09 01, 15:09)
nu kad "nemėgstu" tai suprantama gali būt, bet už ką "negerbiu tokių "menininkų", kodėl? ir dar kabutėse, tai vadinas kandinskis, miro, malevičius, mondrianas, rothko, delaunay, pollockas ir šimtai kitų tokių, iš dalies net čiurlionis, buvo ne menininkai?