Papasakosiu savo istoriją. Prieš 3 savaites vaikui pakilo temperatūra iki 38 ir visas veidukas buvo raudonas. Kitą dieną nuvaziavom pas gydytoją, pasakė kad labai raudona gerklė, temperatūra daugiau nebuvo pakilusi. po savaitės vėl važiuojam pas gydytoją nes vaikas labai pradeda kosėti, žandukai tebėra raudoni raudoni, parausta ir smakriukas. Daktarė nutaria kad tai elergija. Po savaaitės tai yra šiandien, nuvažiuoju vėl pas daktarę, žandukai tebėra raudoni trikampiuku, vaikas tebekosti, gerklytė tebėra paraudusi. Daktarė nutaria kad tai elergija šalčiui. Šiandien pastebėjau, kad vaikui kojyčių odelė pašerpetojusi. Daugiau jokių skarlatinos požymių. Ar tai gali būti skarlattina, nes daktarė šios ligos neįžvelgia, gydomės gerklytę tik. išprotėsiu, laukiu patarimų.
Ai dar gėrėme tevagilį.
QUOTE(erika_daug @ 2013 03 22, 19:09)
Papasakosiu savo istoriją. Prieš 3 savaites vaikui pakilo temperatūra iki 38 ir visas veidukas buvo raudonas. Kitą dieną nuvaziavom pas gydytoją, pasakė kad labai raudona gerklė, temperatūra daugiau nebuvo pakilusi. po savaitės vėl važiuojam pas gydytoją nes vaikas labai pradeda kosėti, žandukai tebėra raudoni raudoni, parausta ir smakriukas. Daktarė nutaria kad tai elergija. Po savaaitės tai yra šiandien, nuvažiuoju vėl pas daktarę, žandukai tebėra raudoni trikampiuku, vaikas tebekosti, gerklytė tebėra paraudusi. Daktarė nutaria kad tai elergija šalčiui. Šiandien pastebėjau, kad vaikui kojyčių odelė pašerpetojusi. Daugiau jokių skarlatinos požymių. Ar tai gali būti skarlattina, nes daktarė šios ligos neįžvelgia, gydomės gerklytę tik. išprotėsiu, laukiu patarimų.
Ai dar gėrėme tevagilį.
Ai dar gėrėme tevagilį.
kaip galima ieskoti atsakymo forume? daktaras ir tai ne vienas nemacius vaiko nepasakytu tai pavaziuokit savaitgali i priemimo skyriu
QUOTE(musik @ 2013 03 23, 09:04)
kaip galima ieskoti atsakymo forume? daktaras ir tai ne vienas nemacius vaiko nepasakytu tai pavaziuokit savaitgali i priemimo skyriu
kAzkaip nesupratau, ka norėjote pasakyti Tai vaika daktarei rodėme tris kartus ir ji dar vakar nustatė elergija šalčiui. Bet kažkaip pasiskaitinėjau, kad kai kurie požymiai sutampa su če paminėtais. Pirmadienį vėl pas gydytoją važiuojam darytis tyrimus, nes šiandien skambinau prašiau, kad padarytų tyrimus. O šiame forume tik norėjau sužinoti kitų mamyčių nuomonę
Pas mus berimas nebuvo labai ryskus, bet liezuvis tai toks visiskai avietinis buvo
O man atrodo kad liezuvis labiau panasus i braske nei aviete buna
Perkaiciau tema ir taip ir nesupratau, ar cia bijoti tos ligos ar tik priimti kaip eiline uzkreciama liga.
Kiek matau cia karantinas darzely, karantinas namuos. Mes gyvenam ne LT ir daktarai sako, kad liga neuzkreciama praejus 24 val nuo antibijotiku pirmo pavartojimo. Taip iseina, kad kol nezinai kad vaikutis serga( o jis jau uzkrecia kitus), gyveni normalu gyvenima. Isryskejus pozymiams, nueini pas daktara, israso antibijotiku 10 dienu, bet jau po pirmo sugirdymo praejus parai gyvenimas vel teka sena vaga, nes jau praeje 24 val ir liga neuzkreciama. Na jei vaikuciui labai negerai, tai suprantu kad tas gydymasis uzima daugiau laiko, bet jei tai lengva forma, kam izoliuoti save, juk ne seni laikai, kai vaistu nebuvo arba niekas nezinojo apie juos ir viskas baigdavosi rimtomis komplikacijomis.
Perkaiciau tema ir taip ir nesupratau, ar cia bijoti tos ligos ar tik priimti kaip eiline uzkreciama liga.
Kiek matau cia karantinas darzely, karantinas namuos. Mes gyvenam ne LT ir daktarai sako, kad liga neuzkreciama praejus 24 val nuo antibijotiku pirmo pavartojimo. Taip iseina, kad kol nezinai kad vaikutis serga( o jis jau uzkrecia kitus), gyveni normalu gyvenima. Isryskejus pozymiams, nueini pas daktara, israso antibijotiku 10 dienu, bet jau po pirmo sugirdymo praejus parai gyvenimas vel teka sena vaga, nes jau praeje 24 val ir liga neuzkreciama. Na jei vaikuciui labai negerai, tai suprantu kad tas gydymasis uzima daugiau laiko, bet jei tai lengva forma, kam izoliuoti save, juk ne seni laikai, kai vaistu nebuvo arba niekas nezinojo apie juos ir viskas baigdavosi rimtomis komplikacijomis.
QUOTE(vilte-vilte @ 2013 04 02, 00:25)
O man atrodo kad liezuvis labiau panasus i braske nei aviete buna
Del karantino nezinau, tiesiog kai mes sirgom sesele privalejo paskambint i darzeli ir pranesti. Del baisumo, tai sakyciau nieko ten baisaus, praktiskai ta pati angina Gydymas jau nepamenu kiek uztruko, pagerejo praktiskai po 2-3 dienu, bet paskui dar kokia savaite visiskai sveika reikejo namie laikyt, tai ir gavosi savaite antibiotiku + savaite siaip (berods, jau nepamenu tiksliai)
Apsiejom be jokiu komplikaciju. Tai kad nebaisi liga... O vat dabar teko susidurti su mononukleoze ... tai ciau jau daug rimtesnis susirgimas, ir ligos eigos, ir komplikaciju prasme....
Ar gali vaikas prasirgti labai silpna skarlatinos forma? Maniškei net raudono liežuvio nebuvo. Gydytoja pasakė, kad šiaip virusinė. Bet po to jai ant rankų pirštukų mažytės puslytės sutrukinėjusios atsirado.
mano mazylis persirgo sia liga. visur skaitau, kad lupasi oda. taciau isnykus spuogialiams tik sausesne odele buvo ir tiek
Sveikos mamytes. Ar, sergant skarlatina, buvo jusu vaikuciams raudonos akys? Mane labiausiai neramina tai
Labas visoms ligoniukų mamoms,
Panašu, mes irgi galime pasidžiaugti šia puikia liga.
O prasidėjo viskas nuo gerklės skausmo, kuris vis stiprėjo, temperatūra buvo 37,0-37,2. Liežuvis buvo patinęs, gerklė taip pat, ir dar tamsiai ryškiai raudona, net tokia vyšninė, sakyčiau. Vieną dieną praktiškai nieko nevalgė, nes buvo sunku ryti, mažai ir kalbėjo, nes skausminga buvo. Trečią dieną pasijuto geriau. Tik ryte skundėsi, kad skauda galvą. Pamačiau ant liežuvio geltonas apnašas, tačiau pamaniau, kad tai nuo oranžinių pastilių (gydėme taip, kaip gerklės skausmą - pastilės, purškalai, inhaliacijos). Naktis buvo pakankamai rami, nes prieš tai naktį duso, springo seilėmis. Ryte atsikėlė iš pažiūros sveikas, tik šiek tiek pakimusia gerklyte. O paskui sako - kodėl mano liežuvis toks aštrus? Iškiša lauk - o jis visas va toks
Realiai spalva šiek tiek ryškesnė.
Kadangi buvo savaitgalis, nuvežėme į Santariškes, ten apžiūrėjo, padarė kraujo tyrimą, kuris rodo, kad eozinofilų daugiau nei norma, neutrofilų padaugėję ir limfocitų perpus mažiau, negu norma. Kaip ir nieko blogo. Gydytoja sako, GAL alergija, GAL skarlatina (čia kai jau vyras užsiminė) ir paleido mus... Nei antibiotikų, nei ko... O man taip neramu... Pati vaikystėje esu sirgusi, tai turiu nemažai problemų su sąnariais, nenoriu, kad ir vaikas nuo to nukentėtų... Gal jūs žinote, ar reikia antibiotikų būtinai, ar galima ir be jų apsieiti? Man visai nesinorėtų, kad vaikas užkrėstų kitus ir jam atsirastų kokių komplikacijų...
Pasiguodžiau su iliustracijomis atėjusi.
O prasidėjo viskas nuo gerklės skausmo, kuris vis stiprėjo, temperatūra buvo 37,0-37,2. Liežuvis buvo patinęs, gerklė taip pat, ir dar tamsiai ryškiai raudona, net tokia vyšninė, sakyčiau. Vieną dieną praktiškai nieko nevalgė, nes buvo sunku ryti, mažai ir kalbėjo, nes skausminga buvo. Trečią dieną pasijuto geriau. Tik ryte skundėsi, kad skauda galvą. Pamačiau ant liežuvio geltonas apnašas, tačiau pamaniau, kad tai nuo oranžinių pastilių (gydėme taip, kaip gerklės skausmą - pastilės, purškalai, inhaliacijos). Naktis buvo pakankamai rami, nes prieš tai naktį duso, springo seilėmis. Ryte atsikėlė iš pažiūros sveikas, tik šiek tiek pakimusia gerklyte. O paskui sako - kodėl mano liežuvis toks aštrus? Iškiša lauk - o jis visas va toks
Kadangi buvo savaitgalis, nuvežėme į Santariškes, ten apžiūrėjo, padarė kraujo tyrimą, kuris rodo, kad eozinofilų daugiau nei norma, neutrofilų padaugėję ir limfocitų perpus mažiau, negu norma. Kaip ir nieko blogo. Gydytoja sako, GAL alergija, GAL skarlatina (čia kai jau vyras užsiminė) ir paleido mus... Nei antibiotikų, nei ko... O man taip neramu... Pati vaikystėje esu sirgusi, tai turiu nemažai problemų su sąnariais, nenoriu, kad ir vaikas nuo to nukentėtų... Gal jūs žinote, ar reikia antibiotikų būtinai, ar galima ir be jų apsieiti? Man visai nesinorėtų, kad vaikas užkrėstų kitus ir jam atsirastų kokių komplikacijų...
QUOTE(voveraite1302 @ 2013 10 21, 16:10)
mano vaikui irgi pernai kaip ir diagnozavo skarlatina, skaudejo labai gerkle, bet liezuvis nebuvo jokiom puslelem buvo kazkokiom apnasom pasidenges zodziu gerem mes antibiotikus 10 d. po to ir as susirgau nuo tos pacios bacilos tada mano gydytoja psake kad jei skarlatina vaiku tai turi butinai luptis peduciu ir delniuku oda mano vaikui nesilupo niekas, sako tai ne skarlatina, o vaiku gydytoja sako tikrai skarlatina tik forma lengvesne zodziu po 10 dienu mes atkritom ir vel gerem antibiotikus, nes pasirodo pirmieji neuzmuse bacilu iki galo
QUOTE(ziviliuk @ 2013 04 04, 10:45)
Ar gali vaikas prasirgti labai silpna skarlatinos forma? Maniškei net raudono liežuvio nebuvo. Gydytoja pasakė, kad šiaip virusinė. Bet po to jai ant rankų pirštukų mažytės puslytės sutrukinėjusios atsirado.
QUOTE(jeliva @ 2013 08 02, 11:48)
Sveikos mamytes. Ar, sergant skarlatina, buvo jusu vaikuciams raudonos akys? Mane labiausiai neramina tai
QUOTE(voveraite1302 @ 2013 10 21, 15:10)
Sveikos gydytojos,asistentes ir mokslu daktares - kitaip jau nebepasakysi,kai paciom reikia savo vaiku ligu ieskoti
musu istorija tokia:
viena diena vaikui per pietus staiga pakilo tempa iki 38.7 Daugiau ta diena,nakti ir kita diena nebekilo,susiruosem pas gydytoja pasiimti lapelio i darzeli ir besidedint laukiamajam vel sukilo temperatura ir nuo tos dienos prasidejo musu vargelis,kuris tesias jau keturias savaites Jokie tyrimai,nei kraujo,nei slapimo nerode nieko,neslogavo,nekosijo,gerkle buvo grazi, zodziu visai nieko,o tempa kilo iki 39 -40. Ir taip keturias paras. Tuomet vel pakartojo tyrimus,kraujas jau rode pakitimus,leukocitu buvo padaugeje, CRB buvo 19 - tipo jau kaip ir uzdegimas. Dave antibus. Gerem tris paras,tempa vistiek 39. Tada vel pas gydytoja,vel tyrimai,plauciu nuotrauka. Ji rode umu bronchita,bet kosulio jokio nebuvo,todel pripaise,kad cia nuo temperaturos. Gavom kitus antbiotikus, nuo ju tempa nebekilo,bet tik tol,kol gerem. Nustojom gert,po keliu dienu tempa vel 39.5, pradejo kosyt,smarkiai sloguoti. Ir temperatura taip keistai. Keturias dienas kokias nebuna- paskui vel zveriska,vel nieko ir vel kyla.. Zodziu atsidurem ligoninej. Ten vel visi tyrimai,kurie nieko tragisko nerode,tipo virusas su virusu susiplake,neiaisku nei kur,nei kas, sulasino sistema,pakvepavom ventinolio,nes labai koejo ir po dvieju paru namo. Cia po keliu dienu tempa vel 39.5. Ir dar ligoninej pamaciau,kad vienos rankos nykstys du didziausia pusle. Klausinejau kas pirsciukui buvo,lyg neuzsigavo,nenusiispaude,nenusidegino,o pusle per visa minkstima. Lupo jis ja,nulupo visa pirstuka, po keletos dienu kir kitas pirstukas taip pat nusilupo...ir tada man mintis..Ar tik nebusim prasirge kazkokia keista,pridauzta,neisipletojusia skarlatina Dabar pries tris dienas pradejo skaudet jam burbyte,seiles bega,verkia kad skauda,islindo du spuogiukai ant lupos,vienas ant liezuvio,pamaniau stomatitas del nusilpusio imuniteto, bet paskambinus gydytojui suzinojau,kad cia ir gali but del skralatinos.. Veziau siandien vel pas gydytoja,visi ten lakstyt pradejo,pasiruose kazkoki extra skambuti duot,jei skarlatina tikrai,nes tipo ji ziauriai pavojinga,ziauriai uzkreciama ir jokiu kontaktu su aplinka but neturetu. Bet kadangi viskas pas mus taip keistai,itartinai,tai tik liepe stebet ir israse vel antibus,jei tik tempa pakils- butinai duoti,nes skarlatina gydydoma tik specialiais antibiotikais.. Kuo labiausiai as negaliu patiket- kad niekas to negalejo numatyt,pastebet ir kad tyrimo nera kazkokio specialaus,kuris tikrai pasakytu,ar turim mes sita bruda, akytes ir paraudusios, burnyte jau lyg nebera tokia skaudi,daugiau neberia,tai liepe tik stebt ir ziuret kas bus toliau...