Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 9

QUOTE(TomasJonas @ 2017 05 26, 22:48)
Mintai, gal gali parašyi kokie diametrai tavo ortakių prie difuzorių kambariuose? Ar dar kokių papildomų sprendimų yra?

prie difuzorių 100 ir 125 ortakiai, bet iki visų difuzorių atvesti sonodec ortakiai.

Reikalas tas, kad kai prašiau padaryti projektą, mano prašyti oro srautai buvo niekingai maži, ir pirmas Ed@o atsakymas buvo, kad tokie oro srautai neatitinka Lietuvos higienos normų ir jis man tokio projekto nedarys. Tada šiek tiek paderinom tam tikrus niuansus ir tik tuomet jis man ėmėsi daryti projektą. Taigi, kas liečia triukšmo lygį prie ortakių 25Db, jie prie pasyviam namui tinkamų oro srautų smile.gif. Realiai namą eskpluatuoju su didesniais oro srautais, nei iš pradžių prašiau padaryti projektą smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 gegužės 2017 - 22:15
QUOTE(mintas @ 2017 05 26, 21:03)
Dar vienas pastebėjimas, apie tai, kaip projektą darantis žmogus absoliučiai nesupranta kaip juda oro masės. 4 patalpoje suprojektuotas oro ištraukimo taškas prie pat durų. Tai reiškia, kad oras bus įtraukiamas į kambarį pro duris ir iškarto įtraukiamas per difuzorių. Visame kambaryje jokia oro apykaita priverstiniu ventiliacijos būdu nevyks. Net jei toje vietoje būtų oro padavimas, net ir tuomet tai nebūtų gera vieta, nes tik paduotas šviežias oras išeitų pro duris, o visame kambaryje būtų užsistovėjęs oras. Na negalima sakyti, kad užsistovėjęs, bet jis bus pakeistas ne ventiliacijos sistemos, priverstinai "stumdomo" oro srautų. Taigi, ar tai būtų oro ištraukimo difuzorius ar oro padavimo, vis vien difuzoriaus vieta parinkta labai nevykusiai.

Šiaip 4 patalpoje oras yra paduodamas (per groteles sienoje) ir ištraukiamas kiek aš matau.
O tu iškart puoli kritikuoti projektuoją.
Atsakyti
QUOTE(LukasST @ 2017 05 26, 23:26)
Šiaip 4 patalpoje oras yra paduodamas (per groteles sienoje) ir ištraukiamas kiek aš matau.
O tu iškart puoli kritikuoti projektuoją.

Kai vertinau projektą, dėl labai prastos paveiksliuko kokybės pagrinde vertinau pagal nuspalvinimą. Gali būti, kad kas spalvino, neteisingai nuspalvino ortakius ir ten padavimas, tuomet 4 patalpoje bloga tiktai parinkta difuzoriaus vieta.

Vis tik dėl koridoriaus nepanašu, kad gali būti įsivėlusi klaida spalvinant, o tai jau mano supratimu labai grubi projektuotojo klaida.
Atsakyti
QUOTE(Vajota @ 2017 05 26, 16:23)
http://www.part.lt/p...9e9e5263965.jpg
imetu nuorodą, pakomentuokit, kaip išdėstymas ir kokie trūkumai, 10- kažkur 20 kvadratų ir 9 patalpa 1,5 kvadrato bus irengta vėliau, bet vėdinimą reikia skaičiuoti, smile.gif

Žvilgtelėjau dar kartą į brėžinį ir žiūriu kad būsiu neparašęs, jog tarp svetainės ir 10 patalpos yra labai didelis telefonijos per ortakius pavojus.
Atsakyti
Didžioji dali įrašo skirta termostatams, bet yra informacijos ir apie rekuperatorių.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 05 26, 20:09)
Paveiksliukas siaubingos kokybės, sunku įžiūrėt ten kažką.

ikeliu geresnes kokybes paveiksliuka
1 patalpa rūbinė, 2 svetaine su virtuve, 3 koridorius 4 kambarys, 5 tevu miegamasis 6 wc 7 katiline 8 drabužinė, 9 tambūras 10 svetaine, prašau pakomentuokit vėdinimo projektą, dėkui

Pridėta:

Atsakyti
QUOTE(Vajota @ 2017 05 28, 17:59)
1 patalpa rūbinė, 2 svetaine su virtuve, 3 koridorius 4 kambarys, 5 tevu miegamasis 6 wc 7 katiline 8 drabužinė, 9 tambūras 10 svetaine, prašau pakomentuokit vėdinimo projektą, dėkui

komentarų prirašyta daugiau nei reikėtų, persiskaitykite ankstesnius postus, copy/paste ir siuskite projektuotojui, tada postinkite mums jo argumentus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajota @ 2017 05 28, 18:59)

Vaizdas vienareikšmiškai kitas, nei tos prastos kokybės paveiksliukyje.

Atsiėmu savo priekaištus dėl 4 patalpos, su oro srautais ten viskas tvarkoje. Ir padavimas ir ištraukimas vietoje, oro srautų dinamika graži, problemų kelia tik tai, kad ištraukimo ortakis persipynęs su oro padavimo ortakiu. Šį mazgą reikėtų perspręsti taip, kad tokių persipynimų nebūtų.

Su virtuve ir vonia mano supratimu viskas gražu. Reikėtų susitikrinti su atitikiminu higienos normoms virtuvei 88m3/h ir voniai 58m3/h, bet kiek atmintis nepaveda, tai šie dydžiai turėtų į būti panašūs, vis tik rekomenduočiau pasitikrinti.

Gartraukio ortakis kerta vieną d100mm ir du 160mm vamzdžius, pats būdamas d160mm. Labai blogai išspręstas gartraukio ortakio mazgas, tikrai turi būti pakeistas. Net nesukdamas galvos kaip tai padaryti optimaliau, aš jau dabar turiu variantą su kertamu tik vienu d160 ortakiu ir oro išmetimu toje pačioje vietoje, ortakio ilgiui pakitus nežymiai, bet manyčiau, vertėtų pasvarstyti ar tikrai gartraukio išmetimą reikia daryti būtent toje vietoje.

1 patalpoje- tambūre, kaip jau sakiau ankščiau, turi būti ne oro padavimas, o oro ištraukimas, ir čia jokių kitų variantų būti negali. Padavinėti orą į tambūrą mano supratimu yra labai grubi klaida. Tuo labiau, kad labai nesunkiai išsprendžiama, prailginant ištraukimo ortakį iš 4 patalpos, ten truputį sumažinant oro srautą, nes 100mm ortakis greičiausiai daugiau nepatemps, nors tokiu atveju tikėtinas telefonijos ortakiais efektas tarp šių patalpų, būtinas sprendimas nedaleidžiantis to. Nors telefonijos rizika tarp 4 ir 5 patalpų daug didesnė ir kas svarbiausia abejais ortakiais, o oro padavimu, tai iš vis įpatingai. Šiuo atžvilgiu čia kategoriškai būtina projekto korekcija.

Tęsiant mintį apie telefoniją, tai norėčiau sprendimų jos sumažinimui tarp 2 ir 10 patalpos, ir jei tam bus panaudoti garso slopintuvai, tai sakyčiau bus labai neoptimalus sprendimas. Čia puikiausiai galima išsiversti ir tik kitaip pravedant ortakius.

Dėl tėvų miegamojo, pilnai pritariu Pasiutusio pastabai, kad oro srautas gerokai per mažas. Mano miegamajame, suprojektuotas 70m3/h oro srautas. Vis tik reikėtų orientuotis į ne mažesnį nei 30-36m3/h oro srautą vienam žmogui į patalpą (nors reikėtų pasitikslinti ką sako higienos normos, vis tik jei jos leidžia mažiau, mažiau 30m3/h nedarykit, nes to neleidžia net PN normos, o jos ir taip skurdžios oro kiekiui vienam žmogui). Taigi, projektuotojas tikrai truputį prigrybavo su oro srautais miegamajame.

Dabar 125 ortakiu į svetainės pusę paduodama 170m3/h oro srautas. Pas mane d100mm ortakiu paduodamas ne didesnis nei 40m3/h srautas, o d125mm ortakiu ne didesnis nei 100m3/h-140m3/h oro srautas. Įtariu didesnį triukšmo lygį dėl vėdinimo sistemos, bei didesnes ventiliacijos elektros sąnaudas dėl didesnio ortakių pasipriešinimo. Kitų ortakių pralaidumo neskaičiavau.

Ką galiu pasakyti, projektas tikrai profesionalesnis, nei atrodė tame prastos kokybės paveiksliuke su neteisingu paspalvinimu, bet man jis vis tiek nepatinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 gegužės 2017 - 19:26
Pačiam kaip projektuotojui kliūna 2 ir 10 patalpoje suprojekti 4 dif., nesuprantu kam? Tuo labiau nėra reguliavimo sklendės prieš paskutinę T formą, reiškia reikės normaliai paskutinius difuzorius prispausti, kad susivienodintų oro kiekiai per tas paskutines 4 atšakas. Kas gali įtakoti šiokį tokį triuškmą.
Higienos normas visur atitinka oro kiekiai, tik aišku galima diskuoti dėl 5 pat. jeigu ten nuolat gyvens du žmonės, tai turėtų būti 72 kūbų (vienam žmogui 36m3/h) bet žinoma čia diskutuotinas dalykas, kadangi galima projektuoti pagal patalpų plotus. Jeigu užsakovas nepateikia žmonių skaičiaus, skaičiuojant pagal kvadratūrą, oro kiekis netgi būtų mažesnis, negu čia yra dabar numatyti 36m3/h.

Virtuvės ištraukimo grotelės ir ortakio diametras yra per mažas. BŪTINA DIDINT.

Mintai, 2 ir 10 patalpa kaip suprantu bendra erdvė, apie kokią telefoniją mes kalbam? biggrin.gif
Ir pritariu tam, kad nereiktų taip žemint lubų tik dėl gartrauko ortakio, jį pravesti kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LukasST: 29 gegužės 2017 - 17:48
QUOTE(LukasST @ 2017 05 29, 17:47)
Mintai, 2 ir 10 patalpa kaip suprantu bendra erdvė, apie kokią telefoniją mes kalbam? biggrin.gif
Ir pritariu tam, kad nereiktų taip žemint lubų tik dėl gartrauko ortakio, jį pravesti kitaip.

pataisysiu 4 - 5 patalpa tarpusavio pokalbiams skirta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasiutes: 29 gegužės 2017 - 20:01
Tai visgi koks yra protingas kiekis oro vienam žmogui? STR'e duoda 14 kubų berods, kas miegamajam reikštų 28 kubus. Bandžiau surasti tas "PN normas" bet nelabai suprantu ko ieškau turbūt, nes neradau.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2017 05 29, 21:30)
Tai visgi koks yra protingas kiekis oro vienam žmogui? STR'e duoda 14 kubų berods, kas miegamajam reikštų 28 kubus. Bandžiau surasti tas "PN normas" bet nelabai suprantu ko ieškau turbūt, nes neradau.

Tai kiek supratau iš rašiusių aukščiau, žmogui 36m3.
Atsakyti