2014 11 27, Ketvirtadienis
žurnalai
rekomenduojame
vardadieniai
Pagrindinis arrow Šventės arrow Valentino diena arrow Tristano ir Izoldos receptai
Tristano ir Izoldos receptai Spausdinti El. paštas
2005 vasario 13

ImageSenovės Graikijoje žuvies patiekalai gana sėkmingai buvo naudojami  išrinktųjų jausmams sužadinti. Tad savo mylimuosius siūlome kuo dažniau lepinti jūros gėrybėmis. Senovėje, pomidorus vadindavo "meilės obuoliukais". Vadinasi, užkandėlei labai tiks  pomidorų salotos su petražolėmis, česnaku ir mėta.

Toliau pereiname prie pirmojo patiekalo. "Meilės" sriuba paprastai būdavo verdama iš smulkiai sutrinto česnako, pipirų, salierų ir triufelių (Madam de Pompadur receptas).

Antrasis patiekalas turi būti iš žuvies. Jekaterina Mediči rekomendavo patiekti prie jo artišokų, kuriuos ji labai vertino, kaip sužadinančius aistrą. Šiuolaikinis jų pakaitalas - bulvių piurė.
 
Ir galiausiai, pagirdykite savo mylimąjį štai tokiu gėrimu: 4 žiupsneliai čiobrelių, 2 žiupsneliai mėtos ir žiupsnelis rozmarino (pastarąjį galite pakeisti žaliąja arbata), užpilkite žoleles termose puse litro verdančiu vandens. Po 10 min gėrimas jau paruoštas. Jį reikėtų gerti 3 mėnesius kas vakarą dviese, kaip tai darė Tristanas su Izolda. Pasisekimas garantuotas! :-))

O iš alkoholinių gėrimų siūlome paragauti "Meilės" kokteilio" 50 g degtinės, 10 g vyšnių užpiltinės, 10 g citrinų ar apelsinų sulčių. Suplakite jį kokteilių plakikliu ir patiekite stiklinėje su ledukais bei citrinos skiltele.

Šaltinis: FoodandDrink.ru

 
< Atgal   Pirmyn >


REKLAMA