Supermama.lt ir internetinė televizija betabu.tv pristato laidą apie atopinį dermatitą. Kaip pastebėti ir kaip prižiūrėti šį klastingą išbėrimą?


Atopinis dermatitas-nemaloni liga, besitaikanti į pačius mažiausius, priverčia koreguoti meniu.


Gydytojai teigia, kad atopinis dermatitas pasireiškia gan ankstyvame amžiuje ir apie 50 proc. vaikų iki vienerių metų jau suserga šia liga, o net 80 proc. vaikų šis susirgimas pasireiškia iki kol jiems sueina 5 metai.

Internetinės laidoje „Patarimai mamoms“ gydytoja Asta Dumbliauskienė sakys, kad nors iš atopinio dermatito vaikai dažniausiai išauga, bet apie 20 proc. žmonių polinkis į alergiją išlieka ilgesniam laikui.

„Atopinis dermatitas yra ne tik niežtintis alerginis odos susirgimas, jis turi ryšį ir su kitai susirgimais. 15 - 20 proc. žmonių gali susirgti ir bronchų astma, taip pat atopinis dermatitas turi ryšį su šienlige. Visi trys susirgimai – bronchų astma, dermatitas iš šienligė gali pereiti vienas į kitą, arba būti kartu“, - laidoje kalbės A. Dumbliauskienė.

Gydytoja laidoje taip pat atkreips dėmesį, kad žinant, kad vaikas yra linkęs į atopinį dermatitą, būtina atsakingai žiūrėti į jam gaminamą maistą.

„Svarbu vengti standartinių alergenų. Šokoladai, saldumynai, dažantys saldainiai, ką mėgsta seneliai duoti vaikams, riešutai, žuvies produktai, kas irgi yra gana ženklus alergenas, ir, žinoma, citrusiniai vaisiai“, - sakys A. Dumbliauskienė.

Gydytoja pastebi, kad kartais mamos norėdamos, kad vaikas gautų kuo daugiau vitaminų – duoda mažiesiems per didelius kiekius sulčių.

„Vaikui geriausia gerti paprastą normalų vandenį ir kuo rečiau duoti vaisių sultis. Vaisių sultyse yra daug cukrų“, - laidoje „Patarimai mamoms“ pasakos gydytoja.

„Nešneku apie sultis iš pakelių, bet net tos natūralios sultys, kurias žinome, kaip sveikas, ne visiems jos yra sveikos, ir ne visiems galima jas dažnai siūlyti“, - kalbėjo A. Dumbliauskienė.
Visas Patarimai mamoms laidas žiūrėkite supermama.lt youtube kanale arba internetinėje televizijoje Be Tabu TV.