Artėjant vasarai, visi siekiantys numesti nereikalingą kilogramą ar priaugti raumenų, tai dabar galės padaryti daug paprasčiau. Sporto klubas „VS–Fitness“, restoranas „Fortas“ ir Europos kultūrizmo žvaigždė Deividas Dubinas suvienijo jėgas bei pristatė specialų sveikuolišką meniu. Šiame meniu klientai ras tik iš aukščiausios kokybės maisto produktų pagamintus patiekalus – vištienos, lašišos, jautienos. Mėgstantys salotas taip pat nenusivils – jiems bus pasiūlytos tuno, vištienos, špinatų salotos. Atsigaivinti bus galima kiek neįprastais, bet labai naudingais ir sveikais kokteiliais, kurių skonis nustebins ne vieną.

Sukurti šį meniu idėja kilo „VS-Fitness“ Vilniaus padalinio vadovui Antanui Sakalauskui. Jis pastebėjo, kad sporto klubo klientai skundžiasi neturintys kur po treniruočių sveikai pavalgyti. Panašių klausimų sulaukdavo ir D. Dubinas iš savo draugų, tad vyrai kreipėsi į restoraną „Fortas“, kuris sutiko priimti šį iššūkį.

Su sveiko maisto patiekalais yra didelis iššūkis – jis turi atitikti klientų poreikius. Restorane vistiek maistas turi turėti tam tikrą skonį ir kokybę, tad stengiamės tą įgyvendinti“, – sako Ada Mockutė, „Fortas'“ verslo vystimo vadovė.


Gegužės 1 dieną įvyko kviestinių svečių degustacijos vakaras


Meniu kūryba užsiėmė D. Dubinas ir restorano vyriausias virėjas Arūnas Stoškus. Deividas atrinko visus produktus, tinkamus idėjai, ir kibo į darbus, trukusius du mėnesius ir pareikalavusius ne vienos degustacijos.

Produktus parinkau aš, dėmesį atkreipėme į žmones, kurie nori priaugti liesos raumenų masės arba numesti riebalinį sluoksnį. Visas maistas tinka žmonėms, norintiems sveikai maitintis“, – sako D. Dubinas.

Norintys numesti nereikalingus riebalus galės rinktis mažesnę patiekalo porciją, o siekiantys priaugti kokybiškos, liesos raumenų masės turės galimybę valgyti didelę porciją. Prie kiekvieno patiekalo klientai matys ir jo maistinę vertę, tad tiksliai žinos, kiek kalorijų suvartojo.


Gegužės 1 dieną įvyko kviestinių svečių degustacijos vakaras


Maistas bus gaminamas iš šviežių produktų, juose nebus naudojama druska, padažai, aliejus. Patiekalus klientai galės išmėginti jau nuo gegužės 2-osios, prekybos centre „Ozas“ esančiame „Forto“ restorane. Šis restoranas pasirinktas neatsitiktinai, nes šalia jo yra įsikūręs sporto klubas „VS-Fitness“. Jeigu meniu prigis, jis bus siūlomas ir kituose restorano padaliniuose.

Tikimės, kad žmonės, kurie sportuoja ir nespėja sau pasigaminti, galės pavalgyti šiame restorane, nes kainos draugiškos ir prieinamos. Ir nesportuojantys žmonės tikrai gali valgyti šį maistą. Manome, kad kiekvienas ras sau kažką tinkamo. Realiai stengiamės sugriauti mitą, kad sveikas maistas yra neskanus“, – sako jėgas suvieniję meniu kūrėjai.