Močiutė talkino užsienyje gyvenančiai dukrai

„Pabandžiusi dalyvauti „Mamų mugėje“ supratau, kad toks komisas – labai reikalingas. Kurgi daugiau padėsi tuos nereikalingus daiktus?“, - retoriškai klausė Vida, po pavasarį vykusio sezoninio vaikų ir paauglių drabužių komiso, šeimos biudžetą papildžiusi daugiau kaip tūkstančiu litų. Vida į kartu su geriausiu komiso draugu „Assorti“ rengiamą „Mamų mugę“ pristatė ne savo vaikų, o aštuonmetės anūkės išaugtus drabužėlius ir batukus. Jaunatviška ir šiuolaikiška močiutė padėjo ištuštinti spintą Vokietijoje gyvenančiai savo dukrai Ingai. Už vokiečio ištekėjusi ir du vaikus ten auginanti lietuvė pati susirado informacijos apie Vilniuje vykstantį sezoninį komisą ir paprašė savo mamos pagalbos.

„Pabuvau vykdytoja. Kadangi pati vairuoju, pristatyti prekes į komisą nebuvo sunku, kur kas daugiau darbo – atspausdinti ir prisegti etiketes. Tačiau abi su dukra likome labai patenkintos. Dabar jau ruošiuosi rudens-žiemos sezono mugei“, - džiaugėsi Vida.

Pavasarį ji į mugę pristatė per 200 drabužių ir daiktų. Batukus ji įkainojo simboliškai – po 10 litų, drabužių kainos buvo įvairios, tačiau nesiekė 30 litų.

„Duktė buvo pirkusi geros kokybės drabužius, nes tikėjosi, kad jų prireiks kam nors iš šeimos narių. Tačiau vyro giminaičiams gimė tik berniukai, tad dabar ji nusprendė atsikratyti nereikalingų 8 metus kauptų drabužių. Kadangi viskas buvo geros kokybės ir nedidelėmis kainomis, tai beveik viską ir išpirko“, - pasakojo močiutė Vida.

Daugia kaip tūkstantį litų, gautų už padėvėtus daiktus, mama su dukra pasidalino: dalis sumos liko Vidai už sugaištą laiką, kitus Inga išleido naujiems pirkiniams – juk augančiai dukrai reikia ir naujų batų, ir drabužių.

Uždirbo septyniskart daugiau, nei išleido

„Susiruošti mugei – nelengva, ypač kai turi du mažus vaikus, kurie nuolat reikalauja dėmesio. Tačiau atvežti prekių į šį komisą tikrai buvo verta – prekiaudama internetu taip greitai ir už tokią didelę pinigų sumą tikrai nebūčiau pardavusi tiek daug nebenaudojamų drabužių ir daiktų“, - džiaugėsi pavasarį „Mamų mugėje“ dalyvavusi mama Ieva.

Į antrą kartą Vilniuje vykusį geros kokybės daiktų komisą ji iš viso pristatė 112 drabužių ir daiktų už 1400 litų. Per tris dienas vykusią mugę buvo nupirkti 72 jos pristatyti daiktai. Atskaičius organizatorių mokesčius, Ieva savo šeimos biudžetą papildė daugiau kaip 700 litų.

Pati Ieva taip pat nepraleido progos pasidairyti reikalingų daiktų mugėje. Džiaugėsi, jog pavyko vaikams nebrangiai nupirkti vasarinių kepurių, o vos pusmečio sulaukusiam jaunėliui – kelioninę maitinimo kėdutę. Pirkiniams ji skyrė 100 litų.

Sėkmingai ištuštinusi spintą ir dar gavusi už tai nemažai pinigų, Ieva likusius drabužėlius ketina išdalinti mažesnius vaikus auginantiems draugams: „Dalyvauti tokioje mugėje – kur kas labiau apsimoka, nei pardavinėti po vieną daiktą skelbimų portaluose: niekur kitur neparduosi tiek daug daiktų vienu metu“.

Viskas vienoje vietoje ir už simbolinę kainą

Kol „Mamų mugės“ dalyvės skaičiuoja pelną ir sutaupytą laiką, pirkėjos džiaugiasi už simbolinę kainą nusipirktais geros kokybės rūbeliais, batais ar daiktais.

„Į mugę eidama maniau, kad man nieko nereikia – rūbelių vaikams gaunu iš užsienyje gyvenančios sesers. Tačiau radau savo mažyliams geros kokybės batukų vos už 10-16 litų, bei kitų reikalingų smulkmenų. Svarbiausia, kad visi daiktai kainavo simboliškai ir visus juos radau po vienu stogu. Supratau, kad toks komisas tikrai labai naudingas“ - sakė mama Lina, į „Mamų mugę“ užklydusi kaip pirkėja.

„Savo vaikų išaugtus drabužėlius visada pirmiausia pasiūlau draugėms, tačiau atiduoti daiktai ne visada būna tai, ko tai šeimai labiausiai trūksta. Užtat „Mamų mugės“ komise norintys parduoti sulaukia kur kas daugiau vienoje vietoje daug didesnė pasiūla ir daug daugiau pirkėjų, todėl daiktai lengviau suranda naujus savininkus. Šiemet ir pati bandysiu dalyvauti“, -žadėjo dviejų vaikų mama Lina.

Anot organizatorių, per tris „Mamų mugės“ komiso dienas išparduodama iki 70 proc. visų pristatytų drabužių ir daiktų. Šiemet mamos turi galimybę iškart dalyvauti net dviejuose miestuose vyksiančiose mugėse – ir Vilniuje, ir Kaune. Tai galimybė savo prekes pristatyti dar didesniam pirkėjų ratui.

Organizatoriai primena, kad registruotis į rudens-žiemos sezono „Mamų mugę“ bus galima iki rugsėjo 5d. dalyvaujantiems Vilniuje arba abiejose mugėse. Iki rugsėjo 19d. gali registruotis tie, kurie ketina savo daiktus pristatyti tik Kaune.

www.mamumuge.lt