Vakar Vilniuje pristatyta įspūdingo dydžio drakonų paroda „Drakonų šalyje“. Parodoje, eksponuotoje įvairiose pasaulio šalyse, lankytojai turės unikalią galimybę išvysti iki 8 m. dydžio 500 kilogramų sveriančias mitologinių legendinių drakonų skulptūras, su kuriais mistikos bei fantastikos gerbėjai galės susipažinti ekskursijų su gidu metu. Vakar Vilniuje pristatyta įspūdingo dydžio drakonų paroda „Drakonų šalyje“. Parodoje, eksponuotoje įvairiose pasaulio šalyse, lankytojai turės unikalią galimybę išvysti iki 8 m. dydžio 500 kilogramų sveriančias mitologinių legendinių drakonų skulptūras, su kuriais mistikos bei fantastikos gerbėjai galės susipažinti ekskursijų su gidu metu.

„Montuodami drakonų parodos eksponatus susidūrėme su problema, nes kai kuriuos jų dėl dydžio buvo sudėtinga perkelti į centro patalpas. Keletą dienų trukę 14 milžiniškų objektų montavimo darbai baigti ir parodą jau apžiūri pirmosios lankytojų grupės. Šiemet tai bus viena iš tarptautinių parodų, kurias kasmet atsivežame iš užsienio“, – sakė PPC „Ozas“ centro vadovė Inga Navickaitė.

Parodoje – mitologinių drakonų skulptūros bei jų kiaušiniai, kuriuos nuo jų sukūrimo 2012 m. jau spėjo pamatyti keli šimtai tūkstančių Europos gyventojų.

„Šiandien istorijos apie drakonus populiarios visame pasaulyje, jos dominuoja tiek fantastiniuose filmuose ir knygose, tiek senovės legendose. Vakaruose labiausiai paplitęs drakono įvaizdis – ugnimi besispjaudantis devyngalvis blogio įsikūnijimas, tuo tarpu Rytų kultūroje drakonas laikomas taurumo, išminties, jėgos ir vaisingumo simboliu. Parodoje eksponuojamus drakonus lankytojai nesunkiai atpažįsta – čia eksponuojami populiariausi legendiniai drakonai, kuriais domisi ne tik vaikai, bet ir suaugę fantastikos gerbėjai. Į vakar prasidėjusią parodą jau užsiregistravo 400 norinčiųjų ją pamatyti“, – kalbėjo parodos gidė Laima Mačiulytė.

Nemokama paroda veiks balandžio 10–28 d. Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Ozas“. Vilniečiai bei miesto svečiai parodą gali apžiūrėti 45 min. truksiančioje ekskursijoje su gidu. Ekskursijos vyksta darbo dienomis 10–18 val., savaitgaliais – 14–18 val.

Visos parodos metu savaitgaliais centre bus organizuojamos viduramžių laikus menančios pramogos – čia vyks autentiškos riterių dvikovos, bus įkurtas viduramžiškas miestas, amuletų bei arbatos gamybos dirbtuvės.