„Šiais laikais labai norisi renginių, kurie įkvėptų optimizmo mūsų visuomenei, skatintų pasitikėti savimi ir didžiuotis savo šalimi“ – sako Violeta Masteikienė, VšĮ „Gerų minčių magijos projektai“ vadovė ir Lietuvos rekordų parodos sumanytoja. „Stebėtis ir didžiuotis turime daug kuo: pradedant gamta, mūsų šalyje gyvenančiais žmonėmis, jų išmone ir originalumu“. „Šiais laikais labai norisi renginių, kurie įkvėptų optimizmo mūsų visuomenei, skatintų pasitikėti savimi ir didžiuotis savo šalimi“ – sako Violeta Masteikienė, VšĮ „Gerų minčių magijos projektai“ vadovė ir Lietuvos rekordų parodos sumanytoja. „Stebėtis ir didžiuotis turime daug kuo: pradedant gamta, mūsų šalyje gyvenančiais žmonėmis, jų išmone ir originalumu“.

Nuo spalio 22 iki lapkričio 11 dienos Vilniuje, priekybos ir pramogų centre „Ozas“ vyks paroda „Lietuvos rekordai. Yra kuo didžiuotis“. Parodos organizatoriai sako, jog jų tikslas buvo supažindinti su Lietuvos rekordais, juos patraukliai parodyti, lankytojams padėti suvokti minėtų rekordų apimtis, o taip skatinti patiems dalyvauti ir didžiuotis sava šalimi.

„Pastebėjau, kad vyrauja nuomonė, jog Lietuvos rekordų sąraše surinkti vien keistuoliai ar išsišokėliai. Tačiau retas, kuris susimąsto, kad ten yra mūsų gamtos perliukai, istorijos ir kultūros lobiai, verslo, sporto pasiekimai. Tikiu, kad lankytojai pamatys šalį, vertą pasididžiavimo,“ – sako idėjos bendraautorius PPC „Ozas“ rinkodaros vadovas Faustas Tolkušinas.

15 parodos stendų bus galima išvysti įdomių kolekcijų, susipažinti su išskirtiniais savo išvaizda ir pomėgiais Lietuvos žmonėmis. Parodos eksponatai padės įsivaizduoti ir suvokti didžiausio, mažiausio, stipriausio žmogaus dydį, galią, jėgą, susipažinti su Lietuvos pasiekimais pasauliniu mastu.

Tris savaites PPC „Ozas“ taps Lietuvos rekordų sostine, kur kiekvieną dieną bus siekiami ir gerinami nauji Lietuvos rekordai. Visi norintys galės pinti rekordines girliandas, kurti didžiausias konstrukcijas, pasitikrinti reakcijos laiką, matematinę nuovoką ir istorines žinias. Naujai fiksuotus rekordus vertins agentūra „Factum“, todėl tai puiki galimybė patekti į istorijos puslapius.

Savaitgaliais prekybos centre vyks renginiai, kuriuose bus siekiama pagerinti ar pasiekti naujų Lietuvos rekordų. Jų sieks stipriausio pasaulio ir Lietuvos žmogaus titulą apgynęs Žydrūnas Savickas, kiti galiūnai, menininkai, matematikai, maisto gamintojai, gimnastai ir įžymybės. Visus, turinčius ką parodyti ir norinčius tapti Lietuvos rekordininkais, kviečiame registruotis www.lrekordai.lt.

Lietuvos rekordų parodą galite apžiūrėti savarankiškai arba užsiregistravę nemokamai ekskursijai su gidu. Prašome registruotis el. paštu infocentras@ozas.lt arba tel. +370 5 2100150. Daugiau informacijos bei detali programa www.lrekordai.lt