Kiekvienas norėtume turėti sveiką, gražų kūną. Deja, dėl šiuolaikinio gyvenimo mažai judame, netinkamai valgome – tai tampa pagrindinėmis didelio cholesterolio kiekio kraujyje priežastimis. Na, o padidėjęs cholesterolis sukelia riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Kiekvienas norėtume turėti sveiką, gražų kūną. Deja, dėl šiuolaikinio gyvenimo mažai judame, netinkamai valgome – tai tampa pagrindinėmis didelio cholesterolio kiekio kraujyje priežastimis. Na, o padidėjęs cholesterolis sukelia riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

Slaugytoja dirbanti Mariana nusprendė skirti daugiau dėmesio savo širdies sveikatai. Kas privertė ją taip pasielgti? Prieš keletą mėnesių Marianai buvo atliktas cholesterolio kiekio kraujyje tyrimas. Pasirodė, kad jos cholesterolio lygis pusę karto viršijo normą.

„Nenorėjau iš karto griebtis vaistų, – sako Mariana. - Sužinojau, kad augaliniai steroliai, kurių yra margarine „Flora pro.activ“ pasižymi cholesterolį mažinančiomis savybėmis, todėl nusprendžiau išmėginti šį produktą.“ Lietuvoje vasarą atsiradęs naujas maisto produktas „Flora pro.activ“ iškart patraukė Marianos dėmesį.

Mariana kiek pakoregavo namuose ruošiamo maisto sudėtį: „Atsisakiau sunkaus maisto ir riebių padažų. Dabar valgome daug daržovių ir vaisių, iš kurių paprastai gaminame salotas. Valgome ir virtą ar keptą mėsą. Be to, sumažinome porcijas, o sviestą apskritai išbraukėme iš savo valgiaraščio. Su vyru naudojame tik margariną „Flora pro.activ“. Ant pakuotės parašyta, kad per dieną jo derėtų suvartoti apie 30 g – stengiamės šios rekomendacijos laikytis. „Flora pro.activ“ naudojame per pusryčius, užkandžiaujant darbe, ruošiant vakarienę.“

Mariana ne tik pakeitė savo mitybos įpročius, bet ir ėmė daugiau judėti. Dabar savaitgalius ji leidžia aktyviai, važinėdamasi dviračiu ar vaikščiodama su savo vyru.
„Dviračiai padeda mums palaikyti gerą fizinę formą ir reikiamą kūno svorį, – pasakoja ji. - Be to, ir į darbą stengiuosi eiti pėsčiomis, o ne važiuoti mašina. Tai suteikia man tiek daug energijos!“

Dėl naujosios dietos ir fizinio aktyvumo pagerėjo Marianos tyrimų rezultatai: jau po keletos mėnesių cholesterolio kiekis jos kraujyje sumažėjo daugiau nei 12%, palyginti su pirmojo testo rezultatais.

„Iš tiesų stebiuosi ir labai džiaugiuosi, kad mano sveikata taip smarkiai pasitaisė. Jaučiuosi kur kas geriau, turiu begalę pozityvios energijos, o visai nesenai ėmiau lankytis ir sporto klube.“

Pasak moters, vartojant margariną „Flora pro.activ“, pasirūpinti savo širdies ir kraujagyslių sistema tampa kur kas lengviau. Marianos teigimu, kai nauda tokia akivaizdi, truputį pakeisti savo mitybos ir kasdienės gyvensenos įpročius iš tiesų verta.

Klinikinių tyrimų metu įrodyta, kad per dieną suvartojant po 1,5–2,4 g augalinių sterolių cholesterolio kiekis kraujyje sumažėja 7–10% vos per 2–3 savaites. Šį rezultatą galima pagerinti dar 5%, pradedant laikytis sveikos mitybos ir gyvensenos principų. Aukštas cholesterolio kiekis kelia riziką susirgti vainikinių arterijų širdies liga.