Geriausias vaistas nuo miesto triukšmo ir didžiulio kasdienio tempo keliamo streso – gamta. Net ir trumpas pasivaikščiojimas pajūriu sugrąžina rutinoje įstrigusiam žmogui ramybę, sustiprina jo psichinę sveikatą. Grynas oras būtinas visam mūsų organizmui – reguliariai pasivaikštant ima sveikai švytėti veidas, „prasivėdina“ galva, pasimiršta rūpesčiai ir gimsta naujų pozityvių minčių. Geriausias vaistas nuo miesto triukšmo ir didžiulio kasdienio tempo keliamo streso – gamta. Net ir trumpas pasivaikščiojimas pajūriu sugrąžina rutinoje įstrigusiam žmogui ramybę, sustiprina jo psichinę sveikatą. Grynas oras būtinas visam mūsų organizmui – reguliariai pasivaikštant ima sveikai švytėti veidas, „prasivėdina“ galva, pasimiršta rūpesčiai ir gimsta naujų pozityvių minčių.

Gamtos jėga gali mums pasitarnauti, kad ir kur bebūtume. Grožio ekspertai gamtos mylėtojams pataria ieškoti ekologiškos kosmetikos ir pasidomėti, ar įmonė savo veiklą sieja su gamtos apsauga.

Į kosmetikos sudėtį įeina ir natūralios, ir sintetinės žaliavos. Kadangi oda yra mūsų didžiausias organas, kuris sugeria daugiau nei pusę to, kas patenka ant jo paviršiaus, verta atkreipti dėmesį į kosmetikos sudėtį – ar priemonė dermatologiškai išbandyta ir pripažinta, kokie komponentai naudojami ir kaip į sudėtines medžiagas reaguos mūsų oda. Kuo mažiau dirbtinių medžiagų yra kosmetikos priemonėje, tuo produktas artimesnis gamtai ir mūsų odai. Ji mažiau apkraunama ir todėl įsisavina tik natūralias, naudingas medžiagas. Sėkmingas gerųjų medžiagų įsisavinimas odai suteikia elastingumo, sveiko spindesio.

Kas atsakingas už kosmetikos kokybę?

Kosmetikos kokybę tvirtina tarptautinės organizacijos, stebinčios atsakingą verslą bei aplinkos apsaugos principus visame pasaulyje. Tarp žymiausių sertifikavimo organizacijų paminėtinos „Ecocert“ ir „Fairetrade“.

Palaikydama ir prisidėdama prie aplinkai draugiško verslo kūrimo, Švedijos kosmetikos bendrovė „Oriflame“ sukūrė naują kosmetikos liniją „Ecobeauty“. Gavusi ekspertų pripažinimą, ši linija jau prieinama ir Lietuvoje.

Kreipdami ypatingą dėmesį į natūralų grožį, gamintojai pasirūpino, kad ne mažiau nei 95 proc. naujosios linijos produktų sudėties sudarytų natūralios medžiagos, kurių didelė dalis auginama ekologiniuose ūkiuose. Kosmetikos linija „Ecobeauty“ pripažinta kelių prestižinių sertifikavimo įmonių – „Ecocert“, „Vegan“ ir „FSC“ (angl. Forest Stewardship Counsil).

Kosmetikos linija „Ecobeauty“ buvo gaminama pagal „Oriflame“ mokslininkų parengtas rekomendacijas, laikantis griežtų ekologijos ir socialinės atsakomybės principų. Ypatingas dėmesys buvo skirtas garantuoti, kad produktų formulėse nėra jokių gyvūninės kilmės medžiagų.

„Oriflame“ laikosi aplinkai draugiško verslo filosofijos ir gamina bei parduoda produkciją, kuri yra nekenksminga aplinkai. „Tai, kad esame pirmoji pasaulinė kompanija, turinti keturis tarptautiniu mastu pripažintus sertifikatus, įrodo, kad savo tikslų siekiame nuoširdžiai ir atkakliai, – įmonės filosofiją apibūdina įmonės „Oriflame Latvija“ vadovas Johan De Geer. – Bendrovės darbas ir plėtra yra orientuoti į ilgalaikę perspektyvą, todėl gamybos proceso metu mes naudojame atsinaujinančias žaliavas, kuriomis dalindamasi gamta nenukenčia. Atidus gamtos išteklių naudojimas vyksta visuose etapuose – nuo gamybos iki pristatymo ir klientų aptarnavimo“.

Žaliųjų idėjų puokštė

Visame pasaulyje labai vertinamos bendrovės, kurios skiria dėmesį ne tik atskiriems ekologiškiems produktams, bet ir kasdieniam aplinkai draugiško verslo kūrimui.

Mūsų pasaulis visų pirma prasideda nuo mūsų pačių – šeimos, įmonės, kurioje dirbame. Todėl tiksliai apskaičiavome, kas tiesiogiai ar netiesiogiai kenkia aplinkai ir stengiamės kuo labiau sumažinti neigiamą poveikį. Aktyviai skatiname žaliųjų idėjų įsitvirtinimą kasdieniame darbuotojų gyvenime, ypač naujame eko-biure Rygoje, – savo patirtimi dalijasi J. De Geer. – Mūsų darbuotojai – tai savotiški pasiuntiniai, kurie sutinka priimti geros verslo praktikos idėją ir įgyvendinti ją ne tik savo darbinėje veikloje, bet ir asmeniniame gyvenime, šeimoje“.

Labai paprasti ir praktiški pavyzdžiai – vandens ir elektros energijos taupymas, gebėjimas rūšiuoti atliekas, pakartotinis popieriaus panaudojimas, švietimo programos darbuotojams – visa tai idėjas ir norą išsaugoti gamtos išteklius paverčia realiais veiksmais.

Jūsų lentynėlėje – „atsakinga“ kosmetika

„Oriflame“ – viena iš pirmųjų kompanijų, pradėjusi naudoti augalų ekstraktus odos priežiūros priemonių gamybai. Gaminant kosmetiką, stengiamasi panaudoti atsinaujinančius augalų komponentus ir nenaudoti saugomų ar nykstančių augalų rūšių.

Kuriant novatorišką kosmetikos liniją „Ecobeauty“ naudojami natūralūs, organiniai ekstraktai. Taip sukuriamas harmoningas komponentų derinys, pasižymintis svarbiausiomis apsaugos, atsinaujinimo ir maitinančiomis savybėmis.

Visų „Ecobeauty“ kosmetikos priemonių sudėtyje yra kokosų aliejaus iš Burkina Faso miesto Vakarų Afrikoje. Vietos tiekėjai ir jų šeimos yra visiškai priklausomos nuo žemės ūkio. Sertifikuotos sąžiningos prekybos „Fairtrade“ dėka šios šeimos turi galimybę prekiauti palankiomis ir skaidriomis sąlygomis, uždirbti daugiau ir taip pagerinti savo ir visos bendruomenės gyvenimą. Išgaunant šį vertingą kokosų aliejų, rūpinamasi aplinka – visi produktai skinami rankomis, naudojant tradicinius metodus.

„Oriflame“ rūpinasi ir ekologiškomis kosmetikos pakuotėmis. Jos yra pagamintos iš medžiagų, kurios yra 100 proc. perdirbamos, atitinka atsakingo ir aplinką puoselėjančio verslo principus. Netgi mediena, iš kurios gaminamas „Ecobeauty“ linijos pakavimo popierius, yra įsigyjama iš miško želdynų, kur medžiai auginami ir kertami laikantis ekologijos ir socialinės atsakomybės principų.

Grožio šventėje – galimybės išbandyti kosmetiką

45 metų veiklos sukaktį mininti Švedijos kosmetikos bendrovė „Oriflame“ Baltijos šalyse rengia didžiulę grožio šventę. „Oriflame“ sumanymu, Lietuvoje moterims kvapą gniaužianti šventė vyks viešosiose miestų erdvėse Panevėžyje, Vilniuje, Kaune, Palangoje ir Šiauliuose.

„Oriflame“ grožio miesteliai nuo 14 val. įsikuria:

birželio 12 d. - Panevėžio Laisvės aikštėje
birželio 13d. – Vilniuje, prie Baltojo tilto
birželio 15d. - Kauno Vienybės aikštėje
birželio 16d. – Palangoje, Vytauto g. 96A (centrinė aikštė greta stoties)
birželio 17d. – Šiauliuose, Vilniaus g. 200 (pėsčiųjų alėja)

Kiekviename šventės miestelyje svečiai gali aplankyti daug teminių stendų, išbandyti produktus ir naujoves, sužinoti paskutines makiažo, dekoratyvinės kosmetikos ir šukuosenų mados tendencijas. Profesionalai pataria ir čia pat vietoje parodo, kaip pasidaryti makiažą, naudojant įprastas makiažo priemones. Renginiuose galima atlikti veido odos testus ir gauti vertingų odos priežiūros specialistų patarimų.

Daugiau informacijos www.oriflame.lt.