Moteriškas smalsumas ragina dailiosios lyties atstoves kiekvieną sezoną pirmosioms sužinoti naujausias mados tendencijas. Kokios spalvos madingos šią vasarą? Kokius atspalvius pasirinkti kasdieniam makiažui ar vasariškam vakarėliui? Ar galima dažytis einant į paplūdimį? Į klausimą, kaip patraukliai atrodyti šiltuoju metų laiku, atsako „Oriflame“ makiažo menininkas Andris Ruskulis. Moteriškas smalsumas ragina dailiosios lyties atstoves kiekvieną sezoną pirmosioms sužinoti naujausias mados tendencijas. Kokios spalvos madingos šią vasarą? Kokius atspalvius pasirinkti kasdieniam makiažui ar vasariškam vakarėliui? Ar galima dažytis einant į paplūdimį? Į klausimą, kaip patraukliai atrodyti šiltuoju metų laiku, atsako „Oriflame“ makiažo menininkas Andris Ruskulis.

Andris savo patirtimi ir žiniomis apie makiažą, stilių ir madą kasdien dalijasi „Oriflame“ klientų centre, tad žino, kokie klausimai moterims yra aktualiausi. Ne viena klientė, pabendravusi su A. Ruskuliu, teigia, kad jo puikus spalvos ir stiliaus jausmas įkvepia ir sukelia norą atsinaujinti, į kasdienį stilių įnešti pasitelkti daugiau spalvų ir formų.

Iš tiesų makiažo menininko patarimai paprasti ir išsamūs, o juos papildo aplink šmėkščiojantys makiažo teptukai, dažai, įkvepiantys atrasti savo individualų stilių. O kas gražiausia pačiam makiažo menininkui? „Be jokios abejonės – graži ir sveika veido oda. Todėl viena iš mano misijų – išmokyti moteris pačioms pasirūpinti savo oda, nes tik jos pačios gali tą padaryti geriausiai“, – sako A. Ruskulis.

Atgal į ryškiuosius aštuoniasdešimtuosius

Šią vasarą svarbiausios makiažo, stiliaus ir mados tendencijos atsigręžia į septintąjį ir aštuntąjį dešimtmečius. Dominuoja tuo metu itin pamėgtos ryškios spalvos – rausvai oranžinė, turkio, švelniai mėlyna ir violetinė. Jos idealiai tinka vasariškiems drabužiams ir, žinoma, prie jų priderintam makiažui.

„Šią vasarą nereikia bijoti derinti ryškių spalvų drabužių ir makiažo, tačiau tai reikėtų daryti protingai, kad makiažas ir drabužiai sukurtų skoningą stiliaus ir formos ansamblį, – pabrėžė A. Ruskulis. – Kita vertus, jeigu spalvos išmoningai suderintos, netgi provokuodamos viena kitą jos gali sukurti harmoningą vaizdą“. Pavyzdžiui, prasidėjus išleistuvių vakarėliams, išskirtiniu vakarinę suknelę papildančiu akcentu gali tapti lašišos spalvos lūpų blizgesys ir panašaus tono, bet nebūtinai ta pačia spalva nulakuoti nagai.

Mada Sofi Loren akimis

Andris rodo, kaip paprasta atidžiai apvedus blakstienų liniją padaryti akis dar išraiškingesnes. „Kontūro linija, pabrėžianti blakstienų linkį, suteikia veidui subtilumo, išraiškingumo. Šią vasarą blakstienų linija gali būti ir storesnė – Sofi Loren stiliumi. Reikėtų atkreipti dėmesį į savo akių formą: didelėms ir išraiškingoms akims reikėtų rinktis storesnę, o mažesnėms akims – mažą ploną kontūro liniją. Kitas geras sprendimas vasarą – vietoj toninio kremo rinktis tonizuojantį, lengvos tekstūros drėkinamąjį kremą, tinkantį visų tipų odai.

Populiarus išlieka ir padūmavusių akių makiažas „Smokey eyes“. „Šiam makiažui vasarą galima rinktis ne tik pilką, juodą, bet ir ryškesnius – mėlynus, geltonus ir oranžinius tonus. Jei norite atkreipti dar didesnį dėmesį į akis, galite rinktis šių spalvų derinį su kitais, dar ryškesniais atspalviais. Ypatingo išraiškingumo ir ryškumo akims suteiks ir tradiciniai tamsūs pilkšvi tonai.

Prieš didįjį triumfą

„Rengiantis didžiam ir iškilmingam įvykiui, būtina neužmiršti iš anksto pasirūpinti tinkama odos priežiūra – tuomet atrodysite gerai ne vieną vakarą, o kiekvieną dieną“, – įsitikinęs A. Ruskulis. Būtent todėl pasiruošimą ypač svarbioms šventėms, pavyzdžiui, vestuvėms, reikėtų pradėti anksčiau. Prieš triumfo dieną rekomenduojama pasidaryti drėkinančią ir gydančią veido kaukę, kuri padės susidoroti odai su stresu ir šventinį rytą suteiks jai gaivaus spindesio. Šventinis makiažas atrodys ir išliks gaivus daug ilgiau, jei odos priežiūrai skirsite ne tik paskutinį vakarą prieš šventę, bet rūpinsitės ja nuolat.

Nenorinčioms didžiosios progoms nuspalvinti šią vasarą madingomis ryškiomis spalvomis nevertėtų nusiminti. Aktualumo niekada nepraras ir klasikinis makiažas. Profesionaliai atliktas jis sukurs pasitikinčios savimi, veržlios ir subtilios moters įvaizdį. Tad jei šią vasarą madingos ryškios spalvos ir pastorinta akių linija nedera prie jūsų įprasto įvaizdžio, klasikinis makiažas yra geriausias pasirinkimas.

Karštis ir makiažas

Vasarą ypatingo dėmesio reikalauja mišri ir riebi oda. Šiltu vasaros oru tokiai odai reikia padėti, pasirūpinti ja, reguliariai naudoti veido valymo priemones. A. Ruskulis pataria rytinį ir vakarinį dušą vasarą užbaigti valančia veido kauke ar veido šveitimu du kartus per savaitę. Tačiau, anot eksperto, tik pati moteris geriausiai jaučia, kokiu intensyvumu ir kaip dažnai odą reikėtų valyti. Svarbu atsižvelgti į individualius poreikius ir pojūčius.

Makiažo menininkas taip pat paneigia kalbas, jog vasarą naudoti makiažą odai yra kenksminga. „Nesutinku, kad kosmetika neleidžia odai kvėpuoti. Kaip tik atvirkščiai – ji apsaugo mūsų odą nuo kenksmingo aplinkos poveikio. Žinoma, yra sąlygos, kurių turi būti laikomasi, ir dar kartą tenka pabrėžti reguliarios odos priežiūros būtinybę ne tik konkrečiu sezonu, bet ištisus metus", – teigia ekspertas.

Grožis paplūdimyje

Kalbant apie saulės vonias, vandenį ir pliažą, A. Ruskulis pabrėžia, kad „Oriflame“ teikia pirmenybę produktams su aukšta SPF apsauga pasižyminčiais saulės filtrais, kurie skirti būtent vasarai ir apsaugo mūsų odą ne tik paplūdimyje.

Keliaujantiems į šiltuosius kraštus rekomenduojama rinktis priemones su didžiausia apsauga – SPF 25 ar daugiau, kadangi blyškiai lietuvių odai karšta pietų saulė yra didelis išbandymas. Specialistas pridūrė, kad į paplūdimį eiti su makiažu griežtai draudžiama – tai labai kenksminga mūsų odai.

Tai nereiškia, kad negalima pasitepti lūpų blizgiu ar paryškinti vokų vasarai pritaikytais kreminiais akių šešėliais. Kreminiai šešėliai ir gražiai įdegusi oda sukuria gaivų ir švytintį įspūdį. Šį įspūdį galima papildyti trupučiu lūpų blizgesio. Verta prisiminti, kad naudojant tinkamą saulės filtrą, įdegis bus daug gražesnis ir tolygesnis nei saulėje nudegusi oda. Be to, po saulės vonių svarbu nepamiršti pasirūpinti savo oda, palepinti jos drėkinamuoju losjonu.

Patarimas, kaip žingsnis po žingsnio pačioms pasidaryti madingiausią makiažą šią vasarą:

1. Patepti veidą lengvos tekstūros tonizuojančiu drėkinamuoju kremu;
2. Užtepti pudros;
3. Bronzatu pabrėžti skruostikaulius;
4. Vokus paryškinti kreminiais alkių šešėliais;
5. Lūpas paryškinti lūpų blizgiu.

Ir viskas – esame pasiruošusios dar vienai puikiai vasaros dienai!

 Daugiau informacijos www.oriflame.lt.