Sveiki,

Aš - Darželis, kur miesto vaikai gali augti gamtoje kartu su gaidžiu ir vištomis, antytėmis ir kalakutais, draugauti su šuniuku, laipioti po medžius. Aš darželis, kur vaikai daugiau laiko praleidžia lauke nei patalpoje. Aš darželis, kuris mažuosius įkvepia gyventi sveikai ir aktyviai. Bet apie viską nuo pradžių.

Aš įsikūręs naujai pastatytame nuosavame name Antežerių kaime, Vilniaus rajone. Esu taip vadinamas namudinis darželis.

Nuo Vilniaus centro iki manęs viso labo tik šeši kilometrai, o nuo Justiniškių mane galima, kaip sakoma, ir ranka pasiekti. Netoli manęs ir Pašilaičiai, plačioji Ukmergės gatvė ir Perkūnkiemis.


Aš įsikūręs vieno aukšto name, kuriame šildomos grindys ir įrengta moderni ventiliacija, todėl vaikučiams niekada nebus šalta ir visada gaivus oras.

O koks kiemas šalia namo! O koks reginys atsiveria nuo kiemo! Atvažiuotumėt, pamatytumėt. Aš stoviu ant kalniuko, o pakalnėje toks gražus tvenkiniai, kalneliai, miškelis, žaluma. Ne veltui kaimynystėje įsikūrė ir garsus bankininkas. Jis irgi mėgaujasi gražiu vaizdu ir tyru oru. Pasisuku šonan ir tolumoje matau didžiulius Vilniaus daugiabučius.

Mano kiemas didelis – visų vaikų svajonė. Nepatikėsite, kiemo beveik pusė hektaro. Čia galima ramiai pasižaist smėlio dėžėje, pasisupti supynėm ar sūpuoklėm arba... ant skersinio, šalia ir sporto aikštelė futbolui ar krepšiniui, čia pat ir ąžuolai, kur vaikučiai gali karstytis ir stiprėti, o viršūnėje - įrengtas gandrų lizdas. Kaip sako tėveliai, tai ženklas, jog vaikai šiame darželyje tikrai laukiami J. Vaikams čia daug erdvės lakstyti ir kūrybingai žaisti, o trumpam stabtelėjus užkrimsti iš eko darželio vitaminų, ir vėl pilnais plaučiais kvėpuoti grynu oru!



Smagu dabar bėgioti basomis po pievą, gaudyti žiogus ir drugelius, gr0dintis baseine, suptis hamake, laistyti savo eko vitaminų darželį. Stebėti debesis, lietų, vaivorykštę. Po lietaus skaičiuoti sraiges. Grėbti nušienautą žolę ir krauti ją į karutį. Žodžiu, yra daug linksmos, o svarbiausia - naudingos ir prasmingos veiklos.

Bepasakodamas apie save pamiršau apie gaidį, vištas ir kitus kaimynus bei kaimynes. Mano šeimininkai įsikūrė savo senelių kaimynystėje. O pas senelį kaime visada būna tvartelis. O tame tvartelyje gyvena vištos, gaidys, antytės ir kalakutai. O tuos paukštelius lesina vaikai ir, žinoma, priskina jiems gardžios žolės. Tai mano būtinas kiekvieno ryto darbelis J - kaip pas senelį kaime.

O dabar žodis mano šeimininkams:

Mes siūlome Jūsų vaikučių ugdymą, maksimaliai siejamą su Gamta ir buvimu lauke. Žinoma, atsižvelgsime ir į individualius tėvelių pageidavimus ir vaikučių poreikius bei amžių. Mūsų moto – „Būk aktyvus, užsigrūdines ir įdomus!“

Darželyje gyvena ir dirba J viena nedidelė mišri grupė, kurioje laukiami vaikučiai nuo 1,5 iki 6 metų. Mišrioje grupėje ugdomas pagalbos ir atsakomybės už mažesnį jausmas. Čia jie bendrauja su auklėtojos išsilavinimą turinčia auklėtoja ir jos padėjėja, žaidžia dviejuose erdviuose kambariuose. Tai išties puiki vieta vaikučiams žengti pirmuosius žingsnelius „iš namų", nes čia - tarsi namų aplinka su tikro darželio prieskoniu ir auklėtoja, besirūpinančia ne mažiau už mamą.

Mums svarbi maisto kokybė, todėl valgom tik namie gaminamą maistą, kasdien su meile ruošiamą profesionalios virėjos. Pas mus visada skaniai kvepia naminiu maistu. Vaikučius maitiname 4 kartus per dieną (pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, vakarienė).

Ir dar - čia skamba linksma vaikiška muzika, kuria mes mokomės pajausti.

Mes laukiame savo mažųjų draugų ir siūlome jiems daug daugiau nei daugiabučio kiemas.

Užsukite į mūsų internetinį puslapį www.darzelisname.lt ir sužinokite dar daugiau.

Adresas:

Mėguvos g. 16,

Antežerių k.,Vilniaus r.

LT-14158

Mob. tel.: 86 86 55 236

El. paštas: liudmila@darzelisname.lt

Užsukite,susipažinkime ir tapkime draugais!