Kartais vardan aukštesnio karjeros laiptelio paaukojama labai daug. Dėl to labiausiai kenčia karjeristų vaikai.  Mokslininkai skambina pavojaus varpais: apklausę daugiau nei  2000 dirbančių  vyrų bei moterų, suskaičiavo, kad su savo vaikais jie praleidžia tik 45 minutes per savaitę. Paprastai daugiau laiko pokalbiams ir žaidimams skiriama savaitgaliais, o darbo dienomis tam laiko nebelieka. 30 proc. vaikų bent du kartus per savaitę nueina miegoti taip ir nepasimatę su dirbančiais tėveliais. 20 proc. šeimų pusryčiauja, pietauja ir vakarieniauja kartu tik 1-2 kartus per savaitę. 28 proc. vaikų sekmadienis yra vienintelė diena, kai gali papietauti kartu su tėveliais.

 


Britų specialistai priėjo prie išvados, kad daugelis mamų, pačios to nesuvokdamos, rizikuoja savo vaikų sveikata. Labai daug laiko skirdamos darbui, vis mažiau dėmesio kreipia į tai, ką valgo ir geria jų atžalos, nepastebi, kad mažyliai praktiškai nebevartoja daržovių ir vaisių. Mokslininkų tyrime dalyvavo apie 12 000 vaikų, kurių amžius – nuo 9 mėn. iki 5 metų. Paaiškėjo, kad daug dirbančių mamų vaikai dažniau serga ir jų gyvensena nėra sveika.


Įprasta manyti, kad vaikų turinčios moterys darbe negali visiškai realizuotis ir jų karjera nukenčia, tačiau britų mokslininkai priėjo išvadą, kad vaikų neturėjimas lygiai taip pat neigiamai veikia moters karjerą. Apklausų rezultatai rodo, kad kas ketvirta  40-etė, aukštąjį išsilavinimą įgijusi  moteris dar nėra susilaukusi vaikų. Du trečdaliai pagimdžiusių moterų ir toliau siekia karjeros.  7 proc. vyrų sutinka paaukoti savo karjerą ir išeiti vaiko priežiūros atostogų. Tik 4 proc. jaunų mamyčių prisipažino, kad visiškai pasitiki kūdikius prižiūrinčiais vyrais.


Tyrimai rodo, kad kas ketvirtas darbdavys įtartinai žiūri į darbuotojas, kurios dėl karjeros atsisako  kurti šeimą ir susilaukti vaikų, manydami, kad tokia darbuotoja nesugebės tinkamai  bendrauti su pavaldiniais ir jiems vadovauti.

 

Šaltinis: passion.ru