Mes su tokiu užsidegimu planuojame atostogas, ruošiamės joms, lyg antrajam medaus mėnesiui, o kelionėje imam ir susipykstam su savo partneriu… Toliau viskas klostosi ne pagal planą, o partneris kelia tik susierzinimą ir galvos skausmą. Ką apie tai sako psichologai? Tai tipinė situacija. Diena po dienos jūs plėšotės tarp darbų, buities ir vaikų priežiūros, laukdami išsvajotų atostogų, ir šeima atrodo sutaria gana gerai. Nors kiekvienas gali būti kažkuo nepatenkintas, ir nuo kažko pavargęs.

Kasdienės pareigos užpildo visą jūsų gyvenimą, ir šis ritmas vargina, tačiau yra bent kažkoks ritmas. Pora susitinka vakarais po darbų, persimeta keletu frazių: dičkis susipešė su kažkuo kieme, mažyliui dygsta dantukai, Jo bosas pasakė tą ir aną, o jos draugė nusipirko naują automobilį. Tarpusavio santykiai lieka kažkur anapus. Ir štai – pagaliau atostogos! Atostogos nuo buities, darbo ir vaikų auklėjimo problemų sprendimo. Tuštuma, kurią reikia kuo greičiau užpildyti.

Moterys per greitai nori persijungti į romantišką atmosferą. Vyrams reikia kur kas daugiau laiko adaptuotis ir išsilaisvinti nuo visų rūpesčių bei problemų. O forsuoti įvykius beprasmiška. Tikrai neverta vos atvykus į poilsiavietę traukti iš lagamino super seksualius apatinius ir tikėtis stebuklų. Žinoma, meilė nerūdija, bet ilgametis partneris negali per sekundę pavirsti kitu žmogumi ir pamatyti jumyse ne mamą, ir ne namų šeimininkę, o aistringą ir karštą pupytę. Geriau ramiai išpakuokite lagaminus ir atsikvėpkite prieš sunkų išmėginimą - likti tet-a-tet.

Daugelis žmonių tik ir svajoja išvažiuoti į pasaulio kraštą, kad  pabūtų dviese. Pusė jų įgyvendina šią svajonę... su savo asistentėmis, sekretorėmis, išvykę į dalykinę kelionę egzotiškon šalin. Tuomet jau seksualūs apatiniai visai neatrodo „netinkamu metu ir netinkamoje vietoje“, o romantiškos vakarienės nepertraukia pamąstymai apie virtuvės remontą...

Kiekviena moteris, keliaudama atostogauti su vyru, svajoja virsti būtent tokia „asistente“, kuri provokuoja partnerį žvilgsniu, žavingai papučia lūpytes ir t.t.  Tik štai partneris kažkodėl neskuba kviesti jos aistringam šokiui. Paplūdimyje jis skaito detektyvus, viešbučio kambaryje „valdo“ TV pultelį, o per vakarienę nepastebi naujos suknelės. Svarbiausia – nepulti isteriškai raudoti, ir graužti vyro už žvilgčiojimą į kitas paplūdimyje besideginančias gražuoles. Atsipalaiduokite, apsidairykite aplinkui ir suraskite nekaltą objektą, į kurį galėtumėte nukreipti vyro dėmesį. Pasišaipymas iš jo dėmesį patraukusios gražuolės ne tik nepadės, bet ir sukels neigiamą reakciją: „Ak tai man jau draudžiama į šalis dairytis!“

Apskritai, geriausia būtų dar atostogų išvakarėse pamėginti išsiaiškinti, kokių tikslų vedini judu traukiate į „pasaulio kraštą“. Čia galimi du variantai. Pirmasis: seksas porai jau seniai tapo tik gražiu prisiminimu. Nei vyras, nei moteris nebeturi ypatingų troškimų, jiems santuoka – partnerystė, gerbūvio kūrimas ir vaikų auginimas. Tokiu atveju joks savaitgalis ant jūros kranto nepadės įžiebti aistros... Partneriams patariama rinktis tokį kelionės maršrutą, kuris leistų daugiau žvelgti viena kryptimi, nei žvalgytis vienam į kitą. Pavyzdžiui, išvykti į garsios grupės koncertą ar sporto varžybas, lenktynes. Dar geriau – keliauti su draugų kompanija.

Antrasis variantas: judviem tiesiog trūksta laiko pabūti dviese. Kasdienis stresas, įtemptas grafikas, vaikų klegesys – ir nėra kada net kaip reikiant pasibučiuoti. Čia viskas aišku: griebkit lagaminus ir pirmyn! Po to leiskite vyrui sėkmingai adaptuotis, ir pasisukiokite prieš veidrodį jam matant – tegu pats pastebi, kokia esate daili, švelni ir miela.

Finalas

Tarkime, kad kelionė pavyko, ir jau eina į pabaigą. Štai čia moterys linkę padaryti dar vieną klaidą iš visų galimų: „Mielasis, o kodėl tu negalėtum toks būti visą laiką?“ Taip ji parodo savo vyrui, kad „niekas nepamiršta“. Ir tai kaip tik tuo momentu, kai jis jau prisitaikė prie atostogų ritmo, atrado savyje romantiką ir atsipalaidavo. Vos keletas žodelių - ir jis suvokia, kad prieš akis ir vėl pilka kasdienybė, problemos bei priekaištai. Teisingiau būtų paklausti jo kitaip: „o kur važiuosim kitą kartą?“ Šioje frazėje užkoduotas malonesnis signalas – „man su tavimi vis dar gera“.

Pamirškite visus pykčius. Jūs išvykstate atsotogauti ne tam, kad suvestumėte sąskaitas. Ilsėdamiesi prisiminkite visas maloniausias jūsų pažinties akimirkas. Tik nesistenkite jų pakartoti – tiesiog glostykite prisiminimus, kaip mielą pūkuotą kačiuką.

Sėkmės!