Garsus vokiečių gydytojas-kosmetologas Rene Koch įsitikinęs, kad atsikratyti raukšlių, celiulito ir vystančios odos gali padėti... įprastas šaukštas!
Ar girdėjote apie šaukšto teoriją ir masažą? Šiam masažui tinka bet kokie šaukštai, tačiau geriausia būtų rinktis sidabrinius ar melchiorinius. Pagal poreikius, šaukštą galima atvėsinti, sušildyti ar net aromatizuoti. Masažuojamas ne tik veidas, bet visas kūnas. Ypatingų įgūdžių šaukšto masažui nereikia.


Tereikia pasistengti ir jūsų raumenys sutvirtės, kraujotaka ir limfotaka pagerės. Kad masažas būtų rezultatyvus, skirkite šiai procedūrai maždaug 30 min. kiekvieną rytą prieš pusryčius.  Pirmiausiai jums įprastu būdu odą nuvalykite, patepkite drėkinamuoju kremu ar eteriniais aliejais ir pradėkite masažuoti. Svarbiausia išmokti elementarius masažo judesius. Masažuokite odą pagal laikrodžio rodyklę, vis paspausdama. Prieš laikrodžio rodyklę – tik lengvai paglostykite.

Nugara

Pradėti masažuoti kūną šaukštu geriausia būtų nuo nugaros, tačiau čia prireiks pagalbininko. Nugara masažuojama šaukštu sukamaisiais judesiais nuo stuburgalio aukštyn. Kryptis – nuo stuburo link šonkaulių. Ši procedūra trunka apie 15 minučių.

Sėdmenys ir šlaunys

O štai anticeliulitinį sėdmenų ir šlaunų masažą jau sugebėsite pasidaryti ir pati. Tam pasirinkite didesnį šaukštą, atvėsinkite jį ir patepkite kremu. Beje, vietoje specialios anticeliulitinės priemonės galite naudoti medų – jis puikiai pašalina šlakus ir tonizuoja odą.

Pridėkite šaukštus prie sėdmenų ir masažuokite sukamaisiais judesiais nuo centro link šonų, po to - nuo viršaus į apačią. Masažuodama kojas, nepamirškite judesių sekos: vidinė šlaunų pusė masažuojama iš apačios į viršų, o išorinė – atvirkščiai. Energingai braukite šaukštu nuo kelių iki dubens.

Pilvas

Toliau – pilvukas. Šaukštą atvėsinkite, patepkite kremu ir paspausdama, sukamaisiais judesiais, masažuokite pagal laikrodžio rodyklę aplink bambą. Po to braukiame šaukštu nuo viršaus į šonus.

Ypatinga zona

Kad nereikėtų slėpti drabužiais kūno, užsiimkite ir kaklo, dekoltė zonomis bei rankomis. Rankų masažui reikės atvėsinto ir matinamuoju kremu patepto šaukšto. Nuo alkūnės lenkimo spiraliniais judesiais šliuožkite šaukštu į viršų vidine rankos puse. Po to braukite išorine puse žemyn nuo peties. Skirkite šiai procedūrai ne mažiau kaip 10 minučių ir rankų oda nebus suglebusi.

Dekoltė zoną masažuokite tik sušildytais šaukštais. Be to, patariame sutepti juos specialiu kremu, skirtu krūtinės priežiūrai. Tačiua puikų efektą suteikia ir kviečių daigų ar alyvų aliejus. Masažas nesudėtingas: nuo tarpkrūčio sukamaisiais judesiais judėkite link pažastų.

Kaklo masažui taip pat reikės šilto šaukšto, patepto ta pačia priemone, kaip ir krūtinei. Sukamaisiais judesiais braukite šaukštu nuo kaklo pagrindo link smakro. Oda tampa elastingesnė, masažas suteikia tonuso, ir „pagurklis“ pamažu nyksta.

Veidas

Pradėkite nuo akių vokų. Kad atsikratytumėte patinimų, prireiks šalto šaukštelio. Iš pradžių įsitikinkite, kad vokų oda nepaberta ir neparaudusi – tokiu atveju šaltis netinka. Jei oda neprobleminė, galite pradėti masažą. Stipriai atvėsintus šaukštelius spustelėkite prie akių vokų ner mažiau kaip 5 kartus. Šis pratimas padeda patempti odą ir atsikratyti patinimų.

Likusių veido zonų masažas primena  kintamus kompresus. Prie veido paeiliui priglauskite tai šiltą, tai šaltą šaukštus. Tai pakelia veido odos tonusą. Šaukštus atvėsinti ir vėl sušildyti galima pamerkiant į žolelių nuovirus ar paprastą vandenį.

Veido raukšles išlyginti padeda gerai pašildytas šaukštas. Jį reikia patepti maitinamuoju kremu arba medumi. O kad nyktų raukšlės nuo kaktos, prireiks ypatingų masažo judesių: iš pradžių sušildykite šaukštą ir patepkite kremu, po to priglauskite prie antakių ir lengvais judesiais braukite link smilkinių. Šiuos judesius kartokite ne mažiau kaip 10 kartų.
Pabaigoje skirkite dėmesio raukšlelėms aplink lūpas. Sukamaisiais judesiais braukite šaukštu nuo lūpų link skruostų iki ausų. Iš pradžių – nuo viršutinės lūpos, po to – nuo apatinės.

Sėkmės!