Žmogaus seksualines galimybes labai veikia jo vartojamas maistas. Nuo senų senovės ypatingi produktai (afrodiziakai) padėdavo žmonėms didinti potenciją - tai krabai, austrės, kiaušiniai, svogūnas, česnakas, salieras, prieskoniai, medus, riešutai, šokoladas.
Šiuolaikinė medicina patvirtino, kad „seksualiųjų“ produktų pagrindas – vitaminai A, E, B ir C.


Vitaminas E
yra laikomas dauginimosi vitaminu. Lytinės liaukos negalėtų normaliai funkcionuoti, jei mūsų racione nebūtų vitamino E. Šio vitamino gausu šaltalankio uogose, kiaušiniuose, žuvų kepenyse.

Vitaminas A ne tik gerina regėjimą, bet ir užtikrina normalią medžiagų apykaitą, o tai teigiamai veikia ir seksualines galimybes. Šio vitamino gausu gyvulinės kilmės riebaluose, piene, sūriuose, morkose, špinatuose, salotų lapuose, salieruose.

B vitaminų grupė stiprina nervinį laidumą, o jis labai svarbus lytinio susijaudinimo procesui. Daug B grupės vitaminų yra bulvėse, ankštinėse daržovėse, mėsos, žuvies ir pieno produktuose, o taip pat grūduose, pomidoruose, kopūstuose.

Vitaminas C ne tik stiprina imunitetą, bet ir gerina kraujotaką mažojo dubens srityje. Vitamino C gausu erškėtuogėse, serbentuose, citrinose, šaltalankio uogose, kopūstuose.

Meilės produktuose be vitaminų dar būtinai turi būti pakankamai baltymų, riebalų ir angliavandenių. Jie turi būti didelio kaloringumo ir subalansuoti.

Liaudies medicina per šimtmečius surinko daug duomenų apie sukeliančias geismą žoles. Visi žino, kad daugelis vaisių ir daržovių didina potenciją. Bet tokį patį efektą suteikia ir riešutmedžių vaisiai: pistacijos, graikiniai, žemės ir lazdyno riešutai. Prieskoninės žolelės (mėta, anyžiai, kmynai, jonažolė, čiobreliai, estragonas) pagerina kraujotaką mažojo dubens srityje, todėl jos būtinai turi pagardinti meilės patiekalus.

Laukiniai augalai taip pat ypatingi. Ypač – kiaulpienė. Vos keletas jos lapelių ar žiedynų gali padėti vyrui pasijusti visagaliu meilės guolyje. Prancūzijoje iki šiol madinga kiaulpienių dieta. Be kiaulpienių, dar naudingi: dilgėlės, balandūnės, varnalėšų lapai. Jei vyras nuolat valgys šiom žolelėm pagardintus patiekalus ar salotas, jo seksualinės jėgos žymiai išaugs.

Labai svarbūs meilės meniu komponentai – sūriai ir varškė. Varškę galima pagardinti česnakais ir svogūnu, aštriais prieskoniais.

Erotinėje kulinarijoje labai svarbus ir produktų apdirbimas. Ruošiami produktai turi netekti kuo mažiau vertingų medžiagų.
 

Prieš meilės naktį nepatariama apsunkinti skrandžio „sunkiu maistu“ ir alkoholiniais gėrimais. Po romantiškos vakarienės vyras neturi pasijusti nei alkanas, nei persivalgęs iki soties. Reikia valgyti įvairių, lengvų, naudingų seksui ir kūnui patiekalų. Vienas jų – moliuskai ar kitos jūros gėrybės, didinančios lipido.

Jei ruošiate krevetes, pjaustykite jas kuo smulkiau, sumaišykite su smulkintomis česnako skiltelėmis, įberkite druskos ir pipirų. Grūskite iki košės konsistencijos ir suformuokite iš masės nedidelius rutuliukus. Apkepinkite juos svieste.

Geismą sukelia ir desertai. Medų išmaišykite 300 g. pieno, įplakite 2 žalius kiaušinius ir įberkite 1 šaukštelį alaus mielių – tai puiki priemonė atgauti jėgas ir po audringos meilės nakties.

Patiekalus pagardinkite cinamonu, kardamonu, juodaisiais/raudonaisiais pipirais, gvazdikėliais – jie stiprina vyrų seksualumą. O obuoliuose, granatuose esančios medžiagos suaktyvina moterų lytinius hormonus.

Garsiojoje indų „Kamasutroje“ rekomenduojama prieš meilės naktį suvalgyti šiek tiek ryžių, išvirtų piene, arba patroškintų svogūnų su medumi.

O štai erotinis patiekalas, kurį prieš pasimatymus pats gamindavosi Prancūzijos karalius Liudvikas XV-asis:
 
6 kiaušiniai,
100 g sviesto,
vanilė,
6 migdoliniai sausainiai,
200 g cukraus pudros.

Trynius atskirkite nuo baltymų. Į trynius įberkite cukraus pudros ir gerai išplakite. Atskirai išplakite baltymus ir pamažu įmaišykite juos į trynius.  Į šią masę įberkite 6 smulkiai sutrumpintus migdolinius sausainius, viską gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite 100 g sviesto ir apkepinkite paruoštą masę. Visa tai padalinkite į dvi porcijas gražiuose induose. Užberkite vanilės.

Renesanso epochoje labai populiarus meilės patiekalas buvo „tėtušio padažas“, kurios gaminamas taip:

Keletas veršienos gabalėlių,
1 šaukštas sviesto,
smulkiai pjaustytas kumpis,
salieras,
svogūnas,
petražolės,
morka.

Visa tai patroškinama. Į troškinį pilamas sultinys ir šaukštas baltojo vyno. Įberiama gvazdikėlių, česnako skiltelių, citrinos žievelės. Padažas troškinamas ant nedidelės ugnies. Rašoma, kad šis patiekalas suteikdavo seksualinių jėgų ir darė tikrus stebuklus!

Vyrišką potenciją sustiprina ir brinza (sūris iš avių pieno) su kiaušiniais. Štai receptas:

2 kiaušiniai,
1 šaukštas sutrintos brinzos,
1 šaukštas varškės,
trintuve susmulkintas agurkas (šviežias),
1 svogūno galva
,
druska.

Minkštai virtus kiaušinius sumaišykite su pertrinta brinza ir agurku. Įmaišykite smulkiai pjaustytą svogūno galvutę ir varškę. Pasūdykite patiekalą.