Savo pirmai kelionei automobiliu pasirinkite tokį laiką, kai eismas neintensyvus. Šeštadienis po pietų arba sekmadienis iš ryto – tai daug patogesnis laikas, nei įprastą darbo dieną ar sekmadienio vakarą, kai dauguma vairuotojų sugrįžta į miestą iš įvairių savaitgalio kelionių. Jei nusprendėte išvykti anksti ryte, iš vakaro ilgai nenaktinėkite - jūs turite jaustis visiškai pailsėjusi ir žvali.


Tokiu paros metu gatvės bus pakankamai tuščios, ir jūs galėsite ramiai apžiūrėti sudėtingas  kelio atkarpas, keletą kartų pravažiuoti jums itin sudėtingais maršrutais.Tik nebandykite tobulinti savo vairavimo įgūdžių naktį ar prastu oru! Pirmosios vairavimo pamokos turi vykti gerai apšviestuose keliuose, ant sausos kelio dangos, nes iš pradžių jūs turite pajausti savo automobilį, priprasti prie jo.

Nors ir gerai išmokote teoriją mokykloje, iškart gerai pritaikyti ją praktikoje sunku. Vieniems prireiks tūkstančio kilometrų, kitiems - dar daugiau, kol atsiras tam tikras vairavimo stilius ir gebėjimai sudėtingose situacijose priimti teisingus sprendimus. Jei kokiame nors transporto kamštyje jums iškilo sunkumų, sustokite truputį toliau, leistinoje vietoje, ir sugrįžkite atgal pėsčiomis, kad keletą minutėlių galėtumėte stebėti eismą. Išanalizuokite situaciją, kurioje atsidūrė kiti vairuotojai, įvertinkite jų priimtus sprendimus. Tada jūs suprasite, kad klaidas daro ne tik pradedantieji vairuotojai. Galbūt tai suteiks jums pasitikėjimo savo jėgomis. 

Neverta pasitikėti šalia sėdinčio keleivio žiniomis – gali būti, kad jo požiūris klaidingas. Geriau dar kartą atsiverskite „Kelių eismo taisykles“ arba pasikonsultuokite su savo instruktoriumi.

Automobilio vairavimas reikalauja didelių psichologinių pastangų. Gali atsitikti taip, kad po pirmojo vairavimo įspūdžių jums dings noras dar kartą sėstis už vairo. Gali apimti panika, kad ir rytoj nepavyks. Nenusiminkite, taip nutinka daugeliui pradedančiųjų vairuotojų. Jūs tiesiog dar nepasitikite savo veiksmais, abejojate ir dėl to bijote vairuoti.

Pirmaisiais vairavimo mėnesiais jūs esate labai jautri ir imli kiekvienam naujam įspūdžiui, o tai, be abejo, vargina ir sukelia nervinę įtampą. Jei pavargote, dienai ar dviem pamirškite automobilį, atsipalaiduokite. Stenkitės negalvoti, kad jums nesiseka vairuoti ir nukreipkite savo mintis į kitokią veiklą. Po keleto dienų pajusite, kad kažko trūksta, ir vėl apims noras sėstis už vairo ir spręsti užduotis, kurios anksčiau atrodė sunkiai įveikiamos.

Manoma, kad pats sunkiausias ir moterų nemėgiamiausias manevras yra „atbulinis“ važiavimas. Juk dažniausiai „atbulomis“ važiuojama esant prastam matomumui. Nežinomybė gimdo baimę ir abejones. Jei nematote, kas vyksta už jūsų automobilio, prieš pradėdama važiuoti atgal, įdėmiai apsidairykite aplinkui; jei reikia, išlipkite ir apžiūrėkite atkarpą, kurią reikės pravažiuoti, ypač, jei nesate įsitikinusi, kokia kelio dangos būklė.

Tobulindama savo vairavimo įgūdžius, įsiminkite šią taisyklę: jei kažkuris manevras jums sekasi prasčiau, skirkite daugiau laiko jį įvaldyti. Juk meistriškumas ateina su patirtimi. Bet nepamirškite, kad bet kuris darbas neturi išvarginti.

Pradedantis vairuotojas po valandos vairavimo ilgoje kelionėje turi padaryti 10-15 minučių pertrauką. Geriausia būtų, jei pirmomis vairavimo dienomis nevairuotumėte ilgiau nei 1-2 valandas.