Nesusituokusių, bet kartu gyvenančių porų procentas įvairiose šalyse nuolat auga. Tokia tarpusavio santykių forma jau tapo norma, savotišku gyvenimo būdo stiliumi. Aplinkiniai pamažu tai ėmė priimti kaip adekvatų reiškinį. Galbūt šią „madą“ išprovokavo progresas ir išaugusios karjeros moterų ambicijos? Gal vis greitėjantis gyvenimo tempas? Turbūt kiekviena pora turi savų priežasčių, dėl kurių nesusisaistė santuokos įžadais, todėl čia paminėsime tik keletą dažniausiai pasitaikančių.

Nėra kada

Kai abu partneriai stengiasi siekti karjeros ir didžiąją laiko dalį skiria darbui bei tobulinimuisi, jie tiesiog fiziškai neatranda laiko įforminti savo santykius oficialiai.

Daugelis jaunų ambicingų žmonių iš pradžių nori „atsistoti ant kojų“, siekti karjeros, o tik po to susimąsto apie šeimą. Jiems atrodo, kad negalima kurti šeimos, kol negali normaliai jos aprūpinti, todėl nusprendžia tiesiog pagyventi kartu, santykių neįforminant.

Sudėtingos procedūros

Deja, labai daug jaunų porų iš anksto apsvarsto net ir tokius niuansus, kaip galimos skyrybų procedūros (turto dalybos, vaikų priežiūros klausimai, procedūrų išlaidos ir terminai).

Pernelyg didelė atsakomybė

Daugelis puikiai suvokia, kad santuoka – didelė atsakomybė, bet ne visi yra pasirengę rimtiems įsipareigojimams, ne visi tvirtai jaučia, kad sugebės jų laikytis.

Būsto klausimas

Deja, kai kurias poras nuo santuokos atbaido nuosavo gyvenamojo būsto neturėjimas. Jiems atrodo, kad nuomotame ar tėvų būste kurti naują šeimą mažų mažiausiai - nerimta. 

Nepasitikėjimas partneriu

Kai kurie vis abejoja, ar pasirinko iš tiesų tinkamą partnerį. Jie galvoja: „žmogus jis/ji neblogas, o kas jei sutiksiu dar geresnį ir tobulesnį?“ Tokie žmonės paprastai pasiryžta (jei apskritai ryžtasi) santuokai brandžiame amžiuje, nes vis ieško tobulybės.
 
O kodėl Jūs nusprendėte nesituokti, bet gyventi kartu?