Daugelis porų, pragyvenę kartu ne vienerius metus, prisipažįsta, kad ankstesnės aistros nebėra, kad mylisi vis rečiau, trūksta naujų potyrių. Viskas taip pažįstama ir vienoda. Gal visiems taip?
Pasirodo, ne. Ne viena pora, išgyvenusi panašią krizę, sugeba aistringai mylėti iš naujo. Štai keletas seksologų, psichoterapeutų ir sutuoktinių, „turinčių stažą“, patarimų:


Seksas – tai jausmai

Seksą galima palyginti su duetu: dainininkai gali  dainuoti unisonu, bet gali ir kiekvienas traukti savo partiją. Jei jie susidainuoja, kartu jų balsai įgauna kitokį skambesį, nei solo. Gerame duete abu partneriai puikiai jaučia vienas kitą. Jei vienam norisi paimprovizuoti, kitas lengvai prie jo prisitaiko.

Žinoma, 30-ečių seksas yra visai kitoks nei 20-ečių. Ankstyvoje jaunystėje viskas paprasčiau – kraujyje kunkuliuoja hormonai, audringos bemiegės naktys nepalieka pėdsakų skaisčiame veidelyje, o prieš akis - tiek vilčių ir planų... Bėgant metams, kartu su grožiu nyksta ir pasitikėjimas savimi. Ypač, jei vyras nuolat primena apie antsvorį ir raukšles, o visas jėgas atima šeimyniniai rūpesčiai. Organizmas pats prašosi papildomos valandėlės miego, o ne sekso.

Vis dėlto, seksualinis pasitenkinimas pirmiausiai yra susijęs su santuokos sėkme: jei sutuoktiniai yra patenkinti intymiais santykiais, tai sukuria tinkamą foną puikiems jų santykiams kitose sferose, ir atvirkščiai.

Ką daryti? Iš pradžių reikėtų nuoširdžiai sau atsakyti į klausimą – ar jūsų tarpusavio santykiai iš tiesų geri? Jei kažkas ne taip, reikia surasti atskaitos tašką, nuo kurio prasidėjo nesutarimai ir problemą išspręsti.

Palepinkite vienas kitą!

Paradoksas: mes nepamirštame išlieti ant mylimojo viską, kas negero susikaupė per dieną, išsakyti visas pretenzijas, o kur švelnumas? Tie partneriai, kurie nepamiršta išreikšti savo švelnumo ir meilės vienas kitam, nejaučia rutinos ir lovoje.

Kada paskutinį kartą atnešėte vyrui pusryčius į lovą? O kada paskutinį kartą jis masažavo jums nugarą? Ar seniai buvote išėję pasivaikščioti mėnesienoje?

Kiekviena šeima turi savų „receptų“. Kuo dažniau vienas kitam pademonstruosite teigiamas emocijas, tuo geresni bus jūsų intymūs santykiai.

Nuvargę kūnai – išsikvėpęs seksas

Kuri iš mūsų, ištekėjusių moterų, nebuvo papuolusi į panašią situaciją: leipstate iš nuovargio, o vyras rodo iniciatyvą? Atsisakysi – įžeisi, sutiksi – kamuosies ir susierzinsi. Nors, būna ir atvirkščiai: jūs rodote iniciatyvą, o jam - „galvą skauda“...

Ką daryti? Leiskite vienas kitam pailsėti. Kiekviena pora turi savitų problemos sprendimo būdų. Vieni išsiunčia vaikus paviešėti pas senelius, kiti mylisi ne vakarais, o iš ryto, treti suguldo vaikus 21 val. ir jau po valandėlės skiria dėmesio vienas kitam.

Svarbiausia - kokybė, o ne kiekybė: jau geriau rečiau, bet „nuo dūšios“!

Palikite problemas už durų

Darbinės problemos ir dokumentai tegu ten ir pasilieka. 1,5 val. trunkančius pokalbius su bičiulėmis taip pat galima atidėti. Atsikratykite neproduktyvaus bendravimo ir daugybės niekam nereikalingų darbų. Jei per dieną susikaupė daug neatidėliotinų neišspręstų problemų, geriau tokį vakarą nieko intymaus ir neplanuoti. Nes mintys apie tai, kas dar nepadaryta, neleis atsipalaiduoti.

Spąstai!

Pasak seksologų, blogiausia kas gali nutikti lovoje – įsigalėti vienas ir tas pats scenarijus. Anksčiau ar vėliau nuodugniai išsistudijavę partnerį griebiamės tų glamonių, kurios duoda garantuotų rezultatų. Tik pagalvokite: jei žmogus kasdien valgytų tik keptas bulves, vieną dieną jis į jas nė pažvelgti nebegalėtų. Tad „meniu“ būtina įvairovė.

Vyras – ne bičiulė!

Auksinė taisyklė: šalia jūsų – vyras. Jį reikia gundyti kiekvieną dieną. O praktikoje viskas būna kiek kitaip: ji skundžiasi jam, kad priaugo 10 kilogramų ir yra „stora karvė“, nebeįlenda į drabužius. Grįžusi iš stomatologo pasipasakoja, kokie kiauri jos dantys, arba aptarinėja naują pirkinį – anticeliulitinį kremą. Žodžiu, ji elgiasi taip, kaip jokiu būdu nesielgtų pažinties pradžioje. 

Kai ji skundžiasi, trokšta iš vyro išgirsti: „Ne, tu tokia graži!” Bet jis, paprastai, to nesako. Vyras neįžvelgia paslėptos užuominos, jis tiki jos žodžiais. Jei ji pasakė, kad yra „sena stora karvė“, taip ir yra. O kas norėtų tokios moters?

Juokaukite!

O kas sakė, kad seksas – rimtas dalykas? Kartais geriausias būdas susigrąžinti aistrą – juokas. Moterų žurnalai nuolat siūlo įvairių receptų, pvz. pasipuošti seksualiais tarnaitės drabužėliais  ir t.t. Galima šį receptą patobulinti savaip ir pralinksminti savo vyrą. Tiesa, jis turi turėti humoro jausmą...

Prisiminimai

Kai kurios ilgametės poros, vos pajutusios atšalimą, suskumba vartyti senus nuotraukų albumus, peržiūrėti kelionių ir atostogų įrašus -  jie prisimena visa, kas tarp jų buvo gražiausia, šypsosi ir juokiasi. Jie supranta, kad myli vienas kitą kaip anksčiau ir susigrąžina ankstesnių naktų aistrą...

Flirtuokite!

Su nepažįstamuoju flirtuoti lengva, žymiai sunkiau flirtuoti su nuosavu vyru! Kaip? Na, pavyzdžiui, kai esate svečiuose, ar išėję pasivaikščioti, vylingai pažvelkite jam į akis ir  pašnibždėkite į ausį artėjančios nakties scenarijų. Nepraleiskite progos pašokti su savo vyru. Sakykite vienas kitam komplimentus. Juokitės iš jo sąmojų.

Jūsų aistra niekur nedingo! Nupūskite nuo jos buities dulkes ir džiaukitės gyvenimu!