Kodėl vienoms moterims vyrai dovanoja automobilius, vasarnamius užsienyje, o kitoms lieka tik raktų pakabukai ir rėmeliai nuotraukoms?.. Vyro dovanos Jums kaina priklauso ne tik nuo jo šykštumo/dosnumo, bet ir nuo... to, kaip Jūs priimate dovanas.
“Amazonė“. Šio tipo moteris visada žino, ko norėtų dovanų. Todėl ji niekada neleidžia vyrui rinkti pačiam. Jos partneriui tai patogu: nereikia lakstyti po parduotuves ir sukti galvos, ar pasirinkimas vykęs.  Štai kodėl „amazonės“ neturi nereikalingų dovanų.

Bet ir automobilio jos greit nesulaukia. Jei moteris visada užsisako dovanas, nebelieka siurprizo efekto ir begalinio netikėtumo džiaugsmo, todėl vyrai neskuba apdovanoti „amazonės“ itin dosniai.

Kaip atpažinti moterį „amazonę“? Ji pasitiki savimi, žino, ko nori iš gyvenimo ir siekia tikslo visomis įmanomomis priemonėmis. Pagrindinis „amazonės“ trūkumas – visur ir visada siekia lyderio pozicijos, o vyrams tai nepatinka.
 
“Išlaikytinė“. Mėgstamiausia jos veikla -  „traukti“ iš vyro brangias dovanas. Ji apdairi, pasitikinti savimi ir įsitikinusi, kad tokios moters kaip ji, meilę reikia užsitarnauti. Keista, bet vyrams patinka „išlaikytinės“, nes jos priverčia visą laiką palaikyti tonusą ir neatsipalaiduoti, nes jei vyras daug neuždirba, jis negali apdovanoti mylimosios brangiomis dovanėlėmis ir ji pasirenka kitą gerbėją. Jei „išlaikytinei“ prireiks automobilio, ji neabejotinai jį gaus, tačiau ji niekada neturės svarbiausios dovanos – gebėjimo nuoširdžiai mylėti vyrą.

Kaip atpažinti „išlaikytinę“? Ji graži, savimi besirūpinanti moteris, dažna SPA centrų, grožio salonų ir sporto klubų lankytoja. Joms išvaizda yra viskas, ji taip pat lemia ir tai, kokias dovanas sugebės „ištraukti“ iš vyro.


„Džokonda“. Labai protinga ir gudri moteris. Ji sugeba tinkamai ir emocionaliai reaguoti į komplimentus bei dovanas. Todėl jai niekada netrūks bei vienų, nei kitų. „Džokonda“ žino savo vertę ir supranta esanti verta geriausio. Tai atsispindi jos išvaizdoje bei elgesyje. Jai pigių niekučių vyras niekada nedovanos, nes būtų gėda... „Džokonda“ gauna kvepalų, brangių papuošalų, prabangių apatinių drabužių. Žodžiu, visa tai, kas puošia ir gražina moterį. Vyras matys, kaip iš laimės švyti jos akys, kokia patenkinta šypsena žaidžia jos lūpose. Vyrui daugiau nieko nereikia.

Kaip atpažinti „Džokondą“? Ją galima atpažinti ir minioje. Ji graži ir stilingai apsirengusi, pasipuošusi vertingais papuošalais.


„Svajotoja“. Ji gyvena idealiame išgalvotame pasaulyje. Kai gauna gėlių, negali atitraukti nuo puokštės akių ir skrajoja padebesiais. Taip pat ir gavusi dovanų. Kad ir ką jai padovanotų, jos veidas spindės iš laimės ir dėkingumo. Šalia tokios moters bet koks vyras pasijus stebukladariu!  Kažin, ar „svajotoja“ kada nors gaus labai brangių dovanų, nors tokių jai ir nereikia. Tokio tipo moteriai vyrai stengiasi dovanoti romantiškas ir paslaptingas dovanėles, ir būtinai gėlių.

Kaip atpažinti „svajotoją“?  Miela, atvira ir naivi, nuolat susimąsčiusi,  moteris net ir 40-ies sulaukusi bus lyg vaikas... Ji džiaugiasi gyvenimu ir tiki stebuklais. „Svajotoja“ dažniausiai renkasi pastelinių tonų drabužius.


„Emocionalioji“. Tai gera, linksma, aktyvi optimistė. Vos pamačius vyrą, jos veidą nušviečia džiaugsmas. Ji puola jam ant kaklo, tuojau pat išpakuoja dovaną. Kad ir kas ten būtų, jos džiaugsmui nėra galo. Ji viską čia pat pasimatuoja, pritaiko, panaudoja.  Šalia šios moters vyras pasijunta, kaip meilutės dukrelės pokštų sužavėtas tėtukas.  Už šį malonumą jam teks pakloti vis daugiau ir daugiau pinigų. Ši moteris gali gauti bet kokią dovaną, kokią tik pajėgia įpirkti jos gerbėjas.

Kaip atpažinti „emocionaliąją“? Ji ryški ir laiminga moteris, niekada neslepianti savo emocijų. Jos akyse ir lūpose šviečia šypsena. Ji jautri ir gera, net pernelyg atvira ir geraširdė. Kartais tai gyvenime trukdo.

 
„Ramunėlė“. Labai kukli ir drovi moteris. Giliai širdyje ji mano, kad nenusipelno dovanų. Gavusi dovanėlę parausta ir slepia ją, net nepažiūrėjusi, kas viduje – lyg gauti dovaną būtų gėdinga... Galiausiai vyras pasijunta nejaukiai. „Ramunėlė“ gauna kuklias dovanas arba jų visai nesulaukia. Nes vyrui tiesiog nebesinori dar kartą pasijusti kvailai.

Kaip atpažinti „ramunėlę“? Tai tipiška „pilka pelė“: kukli, gera, labai drovi mergina. Ji niekada neapsirengs mini sijonuko ar ryškiaspalvių drabužių. Jos kuklūs drabužiai sugeba puikiai paslėpti visus figūros privalumus...


„Įkyruolė“. Ji taip pat mano, kad dovanų nenusipelno, tačiau į jas reaguoja visai kitaip, nei „ramunėlė“. Atvirkščiai, gavusi kokį niekutį, ji ilgai ir įkyriai dėkoja savo gerbėjui už suteiktą jai džiaugsmą. Ji primins vyrui apie tai dar keletą mėnesių, kol neįkyrės jam galutinai...

Kaip atpažinti „įkyruolę“? Tai moteris – „kompleksų rinkinys“. Ji gali būti graži, bet to nesuvokti ir stengtis išlikti nepastebima. „Įkyruolės“ retai kada susiranda pastovų partnerį, nors be galo to trokšta.


„Mamytė“. Ji mėgsta skaičiuoti svetimus pinigus ir rūpintis savo partnerio gerove. Išvydusi dovaną tokia moteris iškart pagailės vyro ir stebėsis, kam jis dėl jos išleido tiek pinigų. Vyras, žinoma, pasijus nejaukiai. Jis juk mėgino suteikti moteriai džiaugsmo, o ji, atvirkščiai, susikrimto. Kitą kartą „mamytė“ jau gaus ne tokią brangią dovanėlę, ir bus pati dėl to kalta.

Kaip atpažinti „mamytę“? Jos nesutiksite prabangioje parduotuvėje, nes ji taupi. Šio tipo moteris  rengiasi kukliai ir santūriai. Dažniausiai joms lemta susitikti „amžino sūnelio“ tipo vyrą, kurį ji prižiūrės visą gyvenimą.


„Pesimistė“. Ji niekada ir niekuo nebus patenkinta. Jei "pesimistei" padovanojo saldainių dėžutę, ji ima postringauti, kad dabar sustorės, jei dovanų gavo knygą-kalendorių, mano kad taip jai norima įgelti dėl užmaršumo, ir t.t. Bet kokiu atveju, ji net nemėgina nuslėpti savo nepasitenkinimo dovana. Po kurio laiko vyrui dings noras ne tik dovanoti, bet ir bendrauti su tokia moterimi. Nes žmogus myli ne tik tuos, su kuriais gera, bet ir tuos, kuriems gera šalia mūsų.

Kaip atpažinti „pesimistę“? Ji mėgsta tamsių tonų drabužius, ypač juodus. Nekenčia rožinės spalvos. Nesistengia išsiskirti ir minios.


„Realistė“. Šio tipo moteris priima dovanas taip, lyg tai būtų natūralu ir savaime suprantama. Kad ir kokią dovaną gautų, jos reakcija bus vienoda, o tiksliau – jokios reakcijos. Ko galima tikėtis – santūraus „ačiū“. Santykių pradžioje dar vyras mėgins nustebinti „realistę“ prabanga ar originalumu, bet vos tik supras, kad visos jo pastangos nueina niekais, ims dovanoti menkniekius, ir tik švenčių proga.

Kaip atpažinti „realistę“? Tai paprasta moteris, ir atrodo ji... paprastai. Jos niekas nepavadins ekstravagantiška, madinga. Vakarinę suknelę ji apsivilks tik tuomet, kai ši apranga neišsiskirs iš aplinkos. Jai trūksta individualumo.


Ne kiekvienas vyras gali sau leisti padovanoti moteriai automobilį. Kad ir kokia nuostabi ji būtų. Todėl su meile parinktas, originalus ir jai tinkantis niekutis kartais taip pat yra tikrų jausmų išraiška. Svarbiausia – dėmesys.